Ολυμπιακός: Μεταγραφές τέλος

Μαρέσκα: «Κάτι μεγάλο χτίζεται»
Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2009 09:58
UPD:10:00
A- A A+

Ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να προχωρήσει σε άλλη μεταγραφή και αναμένεται να πορευτεί με το υπάρχον ρόστερ μέχρι το Ιανουάριο όταν και θα αποκτηθεί ο Φερναντίνιο, όπως λένε στο λιμάνι. Πλέον, ο Τιμούρ Κετσπάγια θα πρέπει να δουλέψει και να αξιοποιήσει το υπάρχον ρόστερ. Στο καλύτερο σημείο ήρθε για τους πρωταθλητές η διακοπή, αφού θα επιστρέψουν οι τραυματίες. Διθυραμβικά σχόλια στην Ιταλία για το εντυπωσιακό γκολ του Μαρέσκα. Στην εθνική ο Παπαδόπουλος, όπως και τέσσερις στις Ελπίδες.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με το δεξί το πρωτάθλημα κι έστειλε από την αρχή το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να παραδώσει τα σκήπτρα. Οι παίκτες του Τιμούρ Κετσπάγια δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο του αγώνα και πέρασαν ένα άνετο βράδυ.

Πλέον, ο Γεωργιανός τεχνικός γνωρίζει πολύ καλά το ρόστερ που έχει και όλοι στο λιμάνι περιμένουν να το αξιοποιήσει κατάλληλα, από την στιγμή που η ομάδα θα πορευτεί με τους υπάρχοντες παίκτες μέχρι την επόμενη μεταγραφική περίοδο. Το ευχάριστο είναι ότι η διακοπή θα λειτουργήσει ευεργετικά για την επιστροφή των τραυματιών, κάτι θα λύσει ακόμα περισσότερο τα χέρια του τεχνικού των «ερυθρόλευκων».

Ο Ολυμπιακός ταλαιπωρείται εδώ και καιρό από τραυματισμούς και τιμωρίες και η διακοπή «ήρθε κουτί». Τοροσίδης, Στολτίδης και Ντάρμπισιρ αναμένεται να είναι έτοιμοι με την επανέναρξη του πρωταθλήματος, ενώ και ο Γκαλέτι θα μετράει αντίστροφα από τον τραυματισμό του. Επίσης, υπάρχουν και παίκτες που η τεχνική ηγεσία περιμένει την άνοδό τους όπως είναι ο Ντιόγκο που ακόμα ψάχνει το καλό του εαυτό.

Τέλος, υπάρχουν και οι νέοι του Ολυμπιακού στους οποίους πλέον αναμένεται να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες, όπως οι Σοϊλέδης και Νικλητσιώτης. Καταλαβαίνει κανείς ότι στο λιμάνι υπάρχει το ρόστερ και οι λύσεις για να καλυφθούν τα όποια κενά άφησαν οι μη μεταγραφές του καλοκαιριού, μέχρι το χειμώνα που θα ξαναβγεί στο μεταγραφικό παζάρι η ομάδα.

Διθυραμβικά σχόλια για Μαρέσκα

Το εκπληκτικό γκολ του Έντσο Μαρέσκα δε θα μπορούσε να μη περάσει απαρατήρητο στη γειτονική Ιταλία. Η gazzettadellosport κάνει αναφορά στο ντεμπούτο του Ιταλού άσου έχοντας ως τίτλο το σόου του Μαρέσκα, λέγοντας ότι ο Ιταλός έκανε σπουδαίο ντεμπούτο πετυχαίνοντας ένα εκπληκτικό γκολ.

Παιχνίδι με παιχνίδι ο Ολυμπιακός θα παρουσιάζεται όλο και καλύτερος, υποστήριξε σε δηλώσεις του ο ίδιος ο Έντσο Μαρέσκα, εκτιμώντας ότι κάτι μεγάλο χτίζεται στην ομάδα του. Ο Ιταλός μέσος των «ερυθρολεύκων» αναφέρθηκε στο εκπληκτικό γκολ που σημείωσε απέναντι στη Λάρισα, ενώ σημείωσε ότι η αντίδραση της ομάδας του μετά το 2-0 δεν πρέπει να επαναληφθεί.

Αρχικά ο Μαρέσκα αναφέρθηκε στο γκολ που πέτυχε λέγοντας: «Η αλήθεια είναι ότι ήταν όντως ένα πολύ όμορφο γκολ. Σε τέτοιες φάσεις η μπάλα μπορεί να πάει πολύ άουτ ή να καταλήξει ένα εντυπωσιακό γκολ. Ευτυχώς για μένα και την ομάδα μου συνέβη το δεύτερο. Εξάλλου το σημαντικό είναι πως καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη σε μια πολύ δύσκολη έδρα και να ξεκινήσουμε καλά το πρωτάθλημα».

«Πριν από τον αγώνα μου είπαν ότι είχαμε πολλά χρόνια να κερδίσουμε σε αυτό το γήπεδο και είμαι ικανοποιημένος που βοήθησα να καταφέρουμε να αλλάξουμε αυτή την παράδοση. Δεν είναι εύκολο να αποδώσουμε καλά ακόμη. Προσπαθούμε να χτίσουμε κάτι μεγάλο στην ομάδα και αυτό που λέμε, πως σε κάθε αγώνα θα εμφανιζόμαστε καλύτεροι και βελτιωμένοι είναι πραγματικότητα», σημείωσε ο Ιταλός του Ολυμπιακού.

Τέλος παραδέχτηκε τη λάθος αντίδραση της ομάδας του στα τελευταία λεπτά με τη Λάρισα. «Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλοί και αυτό μας βοήθησε στο να προηγηθούμε και να κάνουμε και άλλες ευκαιρίες για γκολ. Ωστόσο στο δεύτερο μέρος η εικόνα μας δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Ειδικά στα τελευταία λεπτά παίζαμε σα να κάνουμε πλάκα. Αυτό δεν πρέπει να γίνεται. Πρέπει να είμαστε σοβαροί σε όλη τη διάρκεια ενός αγώνα, όποιο και αν είναι το σκορ».

Στην εθνική ο Παπαδόπουλος

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος κλήθηκε από τον Ότο Ρεχάγκελ, ενόψει των δύο αναμετρήσεων της Ελλάδος με την Ελβετία το Σάββατο στις 5 Σεπτεμβρίου, και με τη Μολδαβία τη Τετάρτη τέσσερις ημέρες αργότερα. Μάλιστα ο αμυντικός των πρωταθλητών αναμένεται να είναι βασικός και

στα δύο παιχνίδια της εθνικής στη προσπάθεια που κάνει για την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι διεθνείς θα συγκεντρωθούν την Τρίτη (12:30) σε ξενοδοχείο της Βουλιαγμένης.

Εκτός από τους ¶νδρες, ο Ολυμπιακός τροφοδοτεί και τις Ελπίδες, αφού συγκεκριμένα τέσσερις "ερυθρόλευκοι" ποδοσφαιριστές είναι στις κλήσεις του Νίκου Νιόπλια. Συγκεκριμένα οι Κυριάκος Παπαδόπουλος, ¶ρης Σοϊλέδης, Γιώργος Κατσικογιάννης και Κώστας Μήτρογλου βρίσκονται στις επιλογές εν όψει του αγώνα με την αντίστοιχη της Αγγλίας (8/9, στην Τρίπολη) για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2011.

πηγή www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις