Μεξικό: Προς τουριστικό θέρετρο ο τυφώνας Χιμένα

Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2009 12:20
UPD:17:06

A- A A+

Προειδοποίηση για τυφώνα εξέδωσαν οι Αρχές του Μεξικού, καθώς ο τυφώνας Χιμένα πλησιάζει τη χερσόνησο Μπάχα Καλιφόρνια με ταχύτητα 250 χλμ την ώρα, μόλις στα όρια της ανώτατης κατηγορίας 5 της σχετικής κλίμακας.

Ο Χιμένα αναμένεται να φτάσει τις ακτές του θέρετρου Λος Κάμπος αργότερα σήμερα ή αύριο.

Τα σχολεία παραμένουν κλειστά, ενώ οι Αρχές προειδοποιούν τους κατοίκους να απομακρυνθούν από τις περιοχές που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο κίνδυνο. Το μεγαλύτερο μέρος της Μπάχα Καλιφόρνια είναι αραιοκατοικημένο, ωστόσο το θέρετρο Λος Κάμπος αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας στο Λος Κάμπος, Φρανσίσκο Κότα, δήλωσε ότι στο επίκεντρο των σχεδίων εκκένωσης βρίσκονται οι πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές.

«Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις 20.000 οικογένειες που ζουν σε περιοχές υψηλού κινδύνου», όπως είπε.

Πολλοί τουρίστες έχουν ήδη εγκαταλείψει το Λος Κάμπος, ενώ οι ΗΠΑ εξέδωσαν οδηγία προς τους Αμερικανούς που σκέφτονται να ταξιδέψουν στην περιοχή, συνιστώντας τους να αναθεωρήσουν τα σχέδιά τους.

Λόγω του τυφώνα, η σύνοδος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης που ήταν προγραμματισμένο να φιλοξενηθεί σήμερα και αύριο στο Λος Κάμπος μεταφέρθηκε στην πόλη του Μεξικού. Όπως ανάφερε σε ανακοίνωσή του, η σύνοδος «μεταφέρθηκε στον πόλη του Μεξικού λόγω της απειλής σοβαρών καταστροφών από τον τυφώνα Χιμένα».

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή