Επιφυλάξεις ΚΚΕ για τα μέτρα κατά της νέας γρίπης

Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2009 15:57
A- A A+

Επιφυλάξεις σχετικά με την ετοιμότητα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης, αλλά και για το αν τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας είναι ολοκληρωμένα, διατύπωσε σε συνέντευξή της η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Η κ. Παπαρήγα επεσήμανε πως τα μέτρα αυτά «πρέπει να λειτουργήσουν από τώρα και όχι όταν υπάρξει μεγάλη έξαρση, γιατί η έξαρση μπορεί να έρθει μέσα σε δύο μέρες, σε τέσσερις μέρες, σε μια βδομάδα, κι ούτε μπορούμε να παρακολουθούμε τις μετεωρολογικές συνθήκες».

Τόνισε δε πως ακόμη κι αν είναι ολοκληρωμένα τα μέτρα, «στηρίζονται σε ένα σύστημα διαμορφωμένο από χρόνια, δημόσιας Υγείας, οργανωμένο, που κι αυτό βεβαίως είναι στοιχείο της γενικότερης κατάστασης του συστήματος Υγείας στη χώρα μας, της κατάστασης των ασφαλιστικών ταμείων κ.λπ.».

Η κ. Παπαρήγα κάλεσε την «κυβέρνηση να εντάξει στην πράξη και όχι με επαμφοτερίζουσες θέσεις περί εθελοντισμού και περί ατομικής προσφοράς, στο σύστημα εκτάκτων αναγκών, πέρα από τον δημόσιο τομέα - αυτόν που έχουμε εν πάση περιπτώσει που τυπικά ανήκει στη δικαιοδοσία της κυβέρνησης - τους πάντες: Και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις Υγείας και τους ελευθεροεπαγγελματίες».

«Λέει ότι το κάνει», σημείωσε, «αλλά αυτό πρέπει να γίνει στην πράξη και εδώ έχουμε τους ενδοιασμούς μας και θέλουμε να συγκεντρώσουμε την προσοχή. Ακριβώς όλες αυτές οι υπηρεσίες Υγείας πρέπει να εδράζονται στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στη γειτονιά και να είναι απολύτως προσιτά στο λαό. Δωρεάν υπηρεσίες, δωρεάν φάρμακα και μάλιστα να μην επαφίεται στον πατριωτισμό του καθενός αν συνειδητοποιεί τον προσωπικό ή όχι κίνδυνο στον τομέα αυτό».

Υπογράμμισε επίσης ότι υπάρχουν κενά σε νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και σοβαρά κενά ακόμα και στον τομέα της καθαριότητας των νοσοκομείων, των σχολείων, επισημαίνοντας πως «η καθαριότητα θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ στην πρόληψη της πανδημίας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή