Περιοδεία ΣΥΡΙΖΑ στις πληγείσες περιοχές της Β.Α. Αττικής

Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2009 16:17
A- A A+

«Ο Πρωθυπουργός θα έπρεπε να είναι εδώ, αντί να είναι κλεισμένος και να προσπαθεί να βρει λύση σε άλυτους γρίφους για την επιβίωση της ΝΔ», δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, κατά τη διάρκεια της σημερινής περιοδείας αντιπροσωπείας του κόμματος στις πληγείσες περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής.

«Για μας δεν είναι αυτό μια βόλτα στον παράδεισο της Αττικής. Είναι ένα μαρτυρικό οδοιπορικό σε μια κόλαση», τόνισε ο κ. Αλαβάνος και πρόσθεσε ότι «πρέπει να υπάρξουν κατεπείγουσες παρεμβάσεις».

Α. Αλαβάνος: Oδοιπορικό στην «κόλαση» της Β.Α. Αττικής

Α. Αλαβάνος: Oδοιπορικό στην «κόλαση» της Β.Α. Αττικής

Αναφερόμενος στις παρεμβάσεις αυτές ο κ. Αλαβάνος υπογράμμισε:

«Στέλνουμε από εδώ:

• Ένα SOS για την αντιμετώπιση των πλημμυρών,

• Ένα SOS για την προστασία των αναδασωτέων εκτάσεων,

• Ένα SOS για τους ελαιώνες -που εμφανίζονται ήδη στη Ν. Μάκρη και αλλού- ώστε να εμφανιστούν οι καμένες δασικές εκτάσεις ως αγροτικές.

• Ένα SOS για το δημόσιο έλεγχο και των ιδιωτικών δασών και των περιαστικών δασών προκειμένου να προστατεύσουμε το δασικό πλούτο,

• Ένα SOS για την απόσυρση του Ρυθμιστικού Σχεδίου στο χώρο της Αττικής, το οποίο θα έρθει να ολοκληρώσει την καταστροφή των πυρκαγιών,

• Στέλνουμε, τέλος ένα SOS για τον εντοπισμό της διαφθοράς σε πολλαπλά επίπεδα, από πάνω μέχρι κάτω, που είναι το πιο εύφλεκτο υλικό».

Στη διάρκεια της επίσκεψης η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με το δήμαρχο Μαραθώνα και τον πρόεδρο Κοινότητας Βαρνάβα.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ακόμη οι βουλευτές Γ. Μπανιάς, Σ. Ανδριοπούλου, Θ. Δρίτσας, Θαν. Λεβέντης, Ν. Τσούκαλης, Γρ. Ψαριανός, ο συντονιστής της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Θεωνάς, η Ιωάννα Στεργίου Νομαρχιακή σύμβουλος Ανατ. Αττικής, η Ελένη Πορτάλιου δημοτική σύμβουλος «Ανοιχτής Πόλης», η Ελένη Σωτηρίου, στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ, ο Γ. Τόλιος, μέλος ΚΠΕ ΣΥΝ, ο Καραμάνος Χρ, μέλος Γραμματείας Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ, και ο διευθυντής Κ.Ο. Δημ. Χατζησωκράτης.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η Κ.Ο. προγραμματίζει ημερίδα την προσεχή Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή της αυτοδιοίκησης, επιστημόνων και επιστημονικών φορέων, κρατικών υπευθύνων, για τη διαμόρφωση συγκεκριμένων προτάσεων προστασίας, πρόληψης και αποκατάστασης και την ανάδειξη των τομών που πρέπει να γίνουν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή