Μειώνονται οι δαπάνες της Βουλής

Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2009 18:40
A- A A+

Τη μείωση του λειτουργικού κόστους και των δαπανών της Βουλής μέσω μιας σειράς δράσεων ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας.

Ο κ. Σιούφας γνωστοποίησε την περαιτέρω μείωση της ατέλειας σταθερής τηλεφωνίας των βουλευτών και ευρωβουλευτών, μετά από νέα διαπραγμάτευση με τη διοίκηση του ΟΤΕ.

Όπως ανέφερε, η μείωση αυτή ανέρχεται σε 1.000 ευρώ ετησίως, ανά βουλευτή και ευρωβουλευτή, δηλαδή σε 322.000 ευρώ σε ετήσια βάση. Πρόσθεσε δε ότι ξεκινά και η διαπραγμάτευση ώστε να μειωθεί ακόμη περισσότερο το τηλεπικοινωνιακό κόστος των υπηρεσιών της Βουλής.

Εκτός από τη μείωση του κόστους, επεσήμανε ο κ. Σιούφας, «εξασφαλίσαμε, στο ίδιο πακέτο, περισσότερες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες της τάξης του 20%».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε ότι, μετά από διαπραγματεύσεις με τις διοικήσεις της Olympic Air και των ΕΛΤΑ, «στο εξής οι εταιρείες αυτές θα καταβάλουν μηνιαίο μίσθωμα της τάξης των 4.000 ευρώ για τη λειτουργία των υποκαταστημάτων που διατηρούν στο χώρο του Μεγάρου, για την εξυπηρέτηση των αναγκών της Βουλής, των Βουλευτών και των Ευρωβουλευτών».

«Βρισκόμαστε» επίσης, ανέφερε ο κ. Σιούφας, «σε διαπραγμάτευση (σε θετικό κλίμα) με τη διοίκηση της Aegean για την έναρξη λειτουργίας υποκαταστήματός της εντός του χώρου του Μεγάρου, ακριβώς με τους ίδιους όρους που συμφωνήσαμε με την Olympic Air. Η κίνηση αυτή κρίθηκε ως επιβεβλημένη, μετά την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής και με βάση το γεγονός ότι οι δύο αυτές εταιρείες καλύπτουν περίπου το 99% του παραγόμενου εγχώριου αερομεταφορικού έργου».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή