Βουλή: Διαξιφισμοί για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2009 22:27
UPD:22:38
A- A A+

Υψηλοί τόνοι επικράτησαν στη Βουλή μεταξύ του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Παπουτσή και του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου με αιχμή το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, στο πλαίσιο της συζήτησης επί νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών.

Την αντιπαράθεση προκάλεσε το σχόλιο του κ. Παπουτσή, ο οποίος σημείωσε προς τον κ. Παυλόπουλο, ότι θα είναι κατά τα φαινόμενα ο τελευταίος υπουργός της κυβέρνησης αυτής που εισηγείται νομοσχέδιο, «αφού όπως όλα τα ΜΜΕ θεωρούν ως βέβαιο, ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε την απόφαση του κ.Σουφλιά για πρόωρες εκλογές».

Με τη σειρά του, ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Παπουτσή για την ενημέρωση των μέσων επικοινωνίας, προσθέτοντας ότι «ο ίδιος έχει σοβαρότερη δουλειά να κάνει μέσα στη Βουλή». Ο κ. Παπουτσής επέμεινε ρωτώντας αν υπάρχει ή όχι θύλακας μέσα στη ΝΔ που ζητεί πρόωρη προσφυγή στην κάλπη: «Ουδείς το διαψεύδει ότι πάμε σε εκλογές, ούτε εσείς».

«Πάντα πίστευα και πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ είτε ως κυβέρνηση, είτε ως αντιπολίτευση παραμένει εραστής της «εικονικής πραγματικότητας», ανταπάντησε ο υπουργός.

Στη συζήτηση παρενέβη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζοντάς το ως απολύτως υπεύθυνο για την εκλογολογία που ξεκίνησε από τον Ιανουάριο του 20007 και συνεχίσθηκε και μετά την ήττα του Σεπτεμβρίου του ίδιου χρόνου: «Θεωρήσατε δεδομένες τις εκλογές και την ετυμηγορία. Όμως ούτε ο λαός, ούτε η ΝΔ θέλει πρόωρες εκλογές».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος υπενθύμισε ότι το όλο θέμα ξεκίνησε πριν δέκα μήνες με τη δήλωση του γ.γ. της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ κ. Ρέππα για τη σύνδεση των εκλογών με την ανάδειξη του Προέδρου της Δημοκρατίας και σε «επίδειξη ασυνέπειας» το ΠΑΣΟΚ γνωστοποίησε ότι θα προκαλέσει πρόωρες εκλογές.

«Από τον ελληνικό λαό κανείς δεν επιθυμεί εκλογές, ούτε από τη ΝΔ», τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, επισημαίνοντας ότι δεν νοείται η ενοχοποίηση από πλευράς ΠΑΣΟΚ των φωνών από τον ανοικτό δημοκρατικό διάλογο που γίνεται και μέσα στη ΝΔ.

Όσοι, κατά τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, προκρίνουν τις εκλογές, το πράττουν με την οφειλόμενη υπευθυνότητα για την αντιμετώπιση ενός δύσκολου χειμώνα που θα φορτιστεί εξ υπαιτιότητας και πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ που δεν αντιλαμβάνεται την κρίση που περνά η οικονομία.

Αλλά και όσοι, κατά τον κ. Παναγιωτόπουλο, τάσσονται κατά των εκλογών το πράττουν από θέση ευθύνης, προκειμένου να συνεχίσει η κυβέρνηση το έργο της: «Σε κάθε περίπτωση κοντός ψαλμός. Ο πρωθυπουργός με πληρέστερη εικόνα και γνώμονα το εθνικό συμφέρον θα πάρει τις σχετικές πρωτοβουλίες και θα πάρετε τις πρέπουσες απαντήσεις. Αναλογισθείτε τις ευθύνες σας και σταματήστε να κατακρίνετε και να λοιδορείτε»

Σχολιάζοντας τα λεγόμενα του κ. Παναγιωτόπουλου, ο κ. Παπουτσής ανέφερε: «Πρώτη φορά ακούω για ανοικτό δημοκρατικό διάλογο για την ικανότητα ή μη του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να κυβερνήσουν τη χώρα», προσθέτοντας ότι η καλύτερη αντιμετώπιση της εκλογολογίας είναι οι εκλογές εδώ και τώρα.

«Τα περί αδυναμίας του πρωθυπουργού αντανακλούν περισσότερο τις αδυναμίες της ηγεσίας του δικού σας κόμματος, ανταπάντησε ο κ. Παναγιωτόπουλος. «Αφήστε να πάρουν οι υπεύθυνοι τις σωστές αποφάσεις στο σωστό χρόνο. Η ΝΔ θα αποδειχθεί ότι παραμένει μια ενωμένη γροθιά απέναντι στα προβλήματα του τόπου», υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή