ΠΑΣΟΚ: Καταγγελία στην Ε.Ε. για τις τουρκικές προκλήσεις

Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2009 15:00
A- A A+

Την παρενόχληση πτήσης της Ολυμπιακής από τουρκικά μαχητικά κατήγγειλε στον αρμόδιο για τη Διεύρυνση Επίτροπο Όλι Ρεν η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Συγκεκριμένα, κάλεσε τον κ. Ρεν να τοποθετηθεί επί της επιθετικής, όπως τη χαρακτήρισε, στάσης υποψήφιας χώρας έναντι κράτους-μέλους. Η ευρωβουλευτής κατήγγειλε επίσης την παραβίαση του μορατόριουμ για τις στρατιωτικές ασκήσεις κατά την διάρκεια του καλοκαιριού και τις συνεχείς υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από τα κατοικημένα νησιά Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι καθώς και τον εικονικό βομβαρδισμό που πραγματοποιήθηκε μερικές μέρες πριν πάνω από τους Φούρνους.

Στη συνέχεια, στην παρέμβαση της, έθεσε το ζήτημα της μη εφαρμογής από την Τουρκία του Πρωτοκόλλου για την επανεισδοχή μεταναστών που έχουν υπογράψει οι δύο χώρες, το 2002 σημειώνοντας ότι μέχρι σήμερα δεν υπήρχε αναφορά στις εκθέσεις προόδου και ζήτησε από τον Επίτροπό να περιληφθεί στη φετινή.

Τέλος τόνισε ότι τη στιγμή που ο υπουργός Εξωτερικών Νταβούτογλου κάνει υψηλή διπλωματία για την επίλυση ζητημάτων όπως οι σχέσεις με την Αρμενία και ο πρωθυπουργός Ερντογάν αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την επίλυση του κουρδικού ζητήματος, κινήσεις αναμφίβολα θετικές, το casus belli εναντίον της Ελλάδας παραμένει εν ισχύ, επιβεβαιώνοντας έτσι την επιθετική στάση της Τουρκίας εναντίον Κράτους Μέλους της ΕΕ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή