Γ. Παπανδρέου: Απόδραση Κ. Καραμανλή διά των εκλογών

Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2009 15:08
EUROKINISSI/PHASMA/Γ. ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ

A- A A+

«Απόδραση δια των εκλογών» και «ομολογία της αποτυχίας και των αδιεξόδων του κ. Καραμανλή» χαρακτήρισε την προσφυγή στις κάλπες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Συντονιστικού Κοινοβουλευτικού του Κινήματος.

Ο πρωθυπουργός καταρρέει υπό το βάρος των αδιεξόδων που δημιούργησε ο ίδιος και οι πολιτικές του, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως «τυχόν ανασχηματισμός της κυβέρνησης δεν αφορά την κοινωνία και τα πραγματικά προβλήματα του τόπου, ούτε αλλάζει την καταστροφική για την χώρα πολιτική σπατάλης και ανομίας».

«Εμάς δεν μας ενδιαφέρει ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Κ. Καραμανλής οργανώνει την έξοδό του, μέσα σε ένα τραγέλαφο δημόσιας διαβούλευσης υπουργών για το αν πρέπει να γίνουν εκλογές ή αν οι εκλογές είναι αυτοκτονία», σημείωσε και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει το δημόσιο συμφέρον, ενώ γίνεται «καθημερινά πεποίθηση στον ελληνικό λαό ότι οι εκλογές, το συντομότερο δυνατόν, είναι αναγκαίες για τον τόπο».

«Τα ψέματα τέλειωσαν πια» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για απαξίωση της λαϊκής εντολής και χρησιμοποίησή της για την εξυπηρέτηση μεγάλων συμφερόντων και πελατειακών σχέσεων, αλλά και για αδυναμία να διαχειριστεί την οικονομική κρίση, να καταρτίσει προϋπολογισμό, να ελέγξει το κόμμα του, να διευθύνει ούτε την κυβέρνησή του.

«Και, πάνω από όλα, επειδή δεν μπορεί να αντέξει τη λαϊκή κατακραυγή για την οικονομική, οικολογική, θεσμική και ηθική κρίση μιας Ελλάδας που την παρέλαβε δυνατή και αισιόδοξη και την παραδίδει πληγωμένη και εξουθενωμένη», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι «ακόμα κι η διετής παράταση για τη μείωση του ελλείμματος, που θα πάρει πιθανότατα από την Κομισιόν, δεν του χρησιμεύει σε τίποτα. Γιατί με τις αδιέξοδες, νεοσυντηρητικές πολιτικές της ΝΔ, με τις πολιτικές που μας έφεραν ως εδώ, όχι σε δύο, αλλά ούτε σε δώδεκα χρόνια δεν είναι δυνατόν να αναταχθεί η οικονομία μας».

«Το θέμα δεν είναι η δεδομένη παράταση,(αφού) όλοι θα πάρουν, αλλά το τί κάνεις με την παράταση και ποιά πολιτική ακολουθείς», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην υπόθεση Ζαγοριανού, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι «είναι το τελευταίο κεφάλαιο σε αυτή την ιστορία της αδιαφάνειας και της διαφθοράς που επιβεβαιώνει τις επισημάνσεις μας για τις παρεμβάσεις της ΝΔ στη δικαιοσύνη» και τόνισε ότι «εμείς είμαστε εδώ για να οδηγούμε τις εξελίξεις και ως αντιπολίτευση και ως κυβέρνηση, επιμένοντας στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και της χώρας και τηρώντας στάση ευθύνης απέναντι στο λαό και τη χώρα».

«Ο κόσμος μας παρακολουθεί και με ένα αίσθημα ελπίδας, παρά την απαξίωση του πολιτικού συστήματος», κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή