Μόρας: Η Εθνική ομάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα

Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2009 21:35
UPD:03/09/2009 09:29
A- A A+

Την αισιοδοξία και την πίστη του πως η Εθνική ομάδα δεν έχει να φοβηθεί κανένα αντίπαλο αν παρουσιάσει το καλό της πρόσωπο, εξέφρασε ο Βαγγέλης Μόρας.

Ο αμυντικός της Μπολόνια, μιλώντας στο NovaΣπορ Fm 94.6, ανέφερε:

«Σίγουρα υπάρχει καλό κλίμα. Το έχει δείξει η Εθνική ομάδα ότι βασίζεται σε αυτό. Υπάρχουν καλά παιδιά και καλοί ποδοσφαιριστές. Αυτά τα δύο μαζί μπορούν να φέρουν κάτι καλό. Σήμερα είχαμε την πρώτη επαφή με την ομάδα της Ελβετίας. Ξέρουμε τι πρέπει να προσέξουμε. Από εκεί και πέρα εγώ έχω πει ότι πρέπει να βασιζόμαστε στο πως θα εμφανιστεί η δική μας ομάδα. Εάν παρουσιαστούμε έτσι όπως πρέπει δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από κανέναν.

Σίγουρα πρέπει να κοιτάξουμε τις λεπτομέρειες που παίζουν σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια του αγώνα. Εννοείται ότι πάμε για έξι βαθμούς στα επόμενα δύο παιχνίδια. Δεν μπορείς να πεις πως 'πας για δύο ισοπαλίες'. Θα μπεις μέσα στο γήπεδο. Θα δώσεις ό,τι έχεις και θα προσπαθήσεις να πάρεις τη νίκη. Στο τέλος του αγώνα πρέπει να νιώθεις πως έδωσες ό,τι μπορούσες, πως έκανες ό,τι περνάει από τα πόδια σου για να πάρεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Εάν έρθει ή όχι θα το μάθουμε στο τέλος.

Προβληματισμός για τις απουσίες δεν υπάρχει. Όλοι μας έχουμε δείξει ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε. Εγώ το βλέπω και σαν μία ευκαιρία. Εγώ θα το έβλεπα σαν μία ευκαιρία. Θα έκανα τα πάντα για να δείξω ότι μπορώ να είμαι και εγώ εδώ. Αυτό νομίζω πως θα κάνουν και τα άλλα τα παιδιά και όποιος αγωνιστεί θα δώσει το 100%. Όλοι οι αμυντικοί έχουμε παίξει και λίμπερο. Ξέρουμε πως πρέπει να συμπεριφέρεσαι πάνω σε αυτό το σύστημα. Πιστεύω στις σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ των παικτών. Η Εθνική δεν είναι μία ομάδα που παίζει κάθε Σαββατοκύριακό μαζί. Στην καλές σχέσεις των παικτών οφείλεται η χημεία της ομάδας που φαίνεται στα παιχνίδια».

Για την παρουσία του στην Μπολόνια είπε: «Το μόνο σίγουρο είναι πως όταν αγωνίζεσαι στο ιταλικό πρωτάθλημα, αυτό που μαθαίνεις είναι η τακτική. Περισσότερο αμυντική από την επιθετική. Δουλεύουμε πάρα-πάρα πολύ πάνω σε αυτό. Για έναν αμυντικό είναι ό,τι καλύτερο. Εγώ νιώθω πιο σίγουρος, πιο ελεύθερος και προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό σε κάθε παιχνίδι».

Πηγή: www.goal.com/gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις