Στον Κ. Παπούλια στις 12 μ. ο Πρωθυπουργός

Ομιλία Παπανδρέου απόψε - Tα 35 του χρόνια γιορτάζει το ΠΑΣΟΚ
Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2009 08:35
UPD:06/09/2009 17:36

A- A A+

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί στις 12 το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός για να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών. Μία ώρα νωρίτερα θα συνεδριάσει, υπό την προεδρία του κ. Καραμανλή, το υπουργικό Συμβούλιο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου θα μιλήσει το βράδυ σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στο Θησείο με την ευκαιρία της επετείου των 35 χρόνων από την ίδρυση του Κινήματος.

Η χώρα βρίσκεται μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, τόνισε ο κ. Καραμανλής στο χθεσινό διάγγελμά του και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, ζητώντας νωπή λαϊκή εντολή για την αντιμετώπισή της.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Αν δεν δράσουμε άμεσα οι κίνδυνοι θα είναι μεγάλοι», προειδοποίησε ο κ. Καραμανλής, κάνοντας λόγο για πολύ δύσκολο 2010.

Αφού κατηγόρησε τον κ. Γιώργο Παπανδρέου πως «με τον εκβιασμό του για την προεδρική εκλογή οδηγεί τη χώρα σε μακρά προεκλογική περιόδο», τόνισε πως η χώρα δεν αντέχει προεκλογική περίοδο μέχρι το Φεβρουάριο.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως το ζητούμενο δεν είναι η απόδοση ευθυνών, «αλλά το πώς θα υπερβούμε τα προβλήματα τα δύο δύσκολα χρόνια που έρχονται» και αναφέρθηκε σε τρεις προκλήσεις: την επιβολή αυστηρού ελέγχου στις δημόσιες δαπάνες, τον «πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής» και τις διαρθρωτικές αλλαγές, που όπως ανέφερε, διασφαλίζουν την οικονομική ανάπτυξη.

Στόχος μου ήταν όλα αυτά να προχωρήσουν και να εφαρμοστούν ως το τέλος της κυβερνητικής θητείας, δεν υπάρχει όμως το κατάλληλο περιβάλλον, συμπλήρωσε, κατηγορώντας γι' αυτό τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει δηλώσει ότι θα προκαλέσει εκλογές με αφορμή την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας, με τον εκβιασμό του για την προεδρική εκλογή οδηγεί τη χώρα σε μακρά προεκλογική περίοδο, εξήγησε.

Γ. Παπανδρέου: Η κυβέρνηση κατέρρευσε

«Ηρθε η ώρα για μια νέα αρχή, μια νέα πορεία, η κυβέρνηση κατέρρευσε κάτω από το βάρος των αδιεξόδων τα οποία η ίδια δημιούργησε», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

«Ο τόπος έχει ανάγκη εθνικής ανάτασης», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συνέχισε: «Eμείς προτείνουμε λύσεις αξιόπιστες και δίκαιες... Η δική μας πρόταση χτίζει ένα μεγάλο όραμα που μπορούμε να κάνουμε πράξη όλοι μαζί». «H Eλλάδα δεν μπορεί να περιμένει», ανέφερε χαρακτηριστικά http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/09/02/1709922.htm .

Ντ. Μπακογιάννη: Απίστευτα λαϊκίστικες οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ

Για απίστευτο λαϊκισμό κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη σε δηλώσεις της στην κρατική τηλεόραση.

Από τη στιγμή που η αντιπολιτευση μπορεί να προκαλέσει εκλογές δημιουργείται προεκλογικό κλίμα, όμως η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος δημιουργεί προβλήματα στην οικονομία, παρατήρησε η κ. Μπακογιάννη και πρόσθεσε:

«Αυτά που έλεγε ο κ. Παπανδρέου δημιούργησαν κλίμα και θα είχαμε έξι μήνες προεκλογική περίοδο» κάτι που θα ήταν επιζήμια για τη χώρα.

«Σε όλες τις χώρες μπροστά στην κρίση υπήρξε ένας βαθμός συναίνεσης. Είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία η αντιπολίτευση δεν ήρθε μία φορά να πει ότι συμφωνεί έστω σε ένα πράγμα», υπογράμμισε η υπουργός Εξωτερικών, επικρίνοντας σφοδρά το ΠΑΣΟΚ για τη στάση του.

Γ. Πλακιωτάκης: Ο λαός θα απαντήσει στον κ. Παπανδρέου με την ψήφο του»

«Η Νέα Δημοκρατία και ο Κώστας Καραμανλής απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι λειτουργούν υπεύθυνα, με γνώμονα το συμφέρον του τόπου. Με την απόφαση για προσφυγή στην ετυμηγορία των πολιτών, τερματίσαμε, όπως είχαμε χρέος, την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο που εδώ και μήνες προκάλεσε το ΠΑΣΟΚ, αδιαφορώντας για τις καταστροφικές συνέπειες της στάσης του για την οικονομία και τη χώρα», δήλωσε από την πλευρά του ο υφυπουργός Εθνικής ¶μυνας και βουλευτής Λασιθίου κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Αποκαλύψαμε ότι, για μία ακόμη φορά, ο κ. Παπανδρέου, θεωρεί πιο σημαντικό το συμφέρον του ΠΑΣΟΚ, από το συμφέρον του τόπου.

Το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά ο κ. Παπανδρέου ευθύνονται για τις πρόωρες εκλογές. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει την αλήθεια αυτή και είμαι βέβαιος ότι θα απαντήσει στον κ. Παπανδρέου με την ψήφο του», υποστήριξε ο κ. Πλακιωτάκης και πρόσθεσε:

Ο λαός «Θα επιλέξει και πάλι την υπευθυνότητα, τη σιγουριά και την προοπτική που εγγυάται η Νέα Δημοκρατία. Την ειλικρίνεια του Κώστα Καραμανλή και όχι τις κούφιες υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα του Γ. Παπανδρέου. Το δρόμο των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων, που οδηγεί με βεβαιότητα στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας κρίσης».

«Το έργο μας αποτελεί εγγύηση για θετικό αποτέλεσμα. Ασφαλώς δεν έγιναν όλα τέλεια. Όμως, ο τελικός απολογισμός είναι ιδιαίτερα θετικός. Από το 2004 έως σήμερα, οδηγήσαμε την Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης. Δημιουργήσαμε πολύ περισσότερες ευκαιρίες και δυνατότητες για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες», κατέληξε στις δηλώσεις του ο βουλευτής Λασιθίου.

Παν. Ψωμιάδης: Η επόμενη μέρα των εκλογών να μας βρει ενωμένους

«Πιστοί στις αρχές και στις αξίες της παράταξης, οφείλουμε όλοι να αγωνιστούμε για το καλό της, για το καλό του τόπου. Εύχομαι η επόμενη μέρα των εκλογών να μας βρει όλους πέρα από χρώματα και κόμματα ενωμένους, για το καλό της Ελλάδας μας», δήλωσε με τη σειρά του ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παν. Ψωμιάδης, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του πρωθυπουργού για πρόωρες εκλογές.

«Τώρα είναι ώρα ευθύνης για όλους μας. Η επόμενη περίοδος είναι πολύ-πολύ σημαντική για την πατρίδα μας. Ο Κώστας Καραμανλής είναι ένας υπεύθυνος πολιτικός ηγέτης. Σύσσωμη η παράταξη, σύσσωμη η Ν.Δ. θα δώσει μια μεγάλη μάχη που θα αποβεί νικηφόρα», υπογράμμισε ο γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Ζαγορίτης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή