ΠΑΣΟΚ: Εγκύκλιος προς τις Οργανώσεις ενόψει των εκλογών

Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2009 16:27
A- A A+

Εγκύκλιο προς τις Οργανώσεις του Κινήματος για την οργάνωση του εκλογικού αγώνα ενόψει των Εθνικών Εκλογών της 4ης Οκτωβρίου και για τις διαδικασίες συγκρότησης των Νομαρχιακών Επιτροπών Εκλογικού Αγώνα (ΝΕΕΑ) απέστειλε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Εγκυκλίου:

«Θέμα: Οργάνωση εκλογικού αγώνα.

Συγκρότηση Νομαρχιακών Επιτροπών Εκλογικού Αγώνα (ΝΕΕΑ).

Αγαπητές συντρόφισσες και αγαπητοί σύντροφοι,

Στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας για τις Εθνικές Εκλογές, πέραν της Κεντρικής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα, συγκροτούνταi σε επίπεδο Νομού με θεσμικά κριτήρια Νομαρχιακές Επιτροπές Εκλογικού Αγώνα.

Σε κάθε Νομό η ΝΕΕΑ αποτελείται από:

1. Την Νομαρχιακή Επιτροπή που διατηρεί το σύνολο των αρμοδιοτήτων της και λειτουργεί ως Γραμματεία της ΝΕΕΑ.

2. Τους βουλευτές του Νομού και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου που προέρχονται από το Νομό, καθώς και τους υποψήφιους βουλευτές όταν αναδειχθούν από το Εθνικό Συμβούλιο.

3. Tα μέλη της αντίστοιχης Περιφερειακής Επιτροπής που προέρχονται από το Νομό.

4. Τους Γραμματείς των Τοπικών Οργανώσεων.

5. Τα μέλη της Συντονιστικής Γραμματείας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ του Νομού.

6. Τον Νομάρχη και τους Δημάρχους ή τους επικεφαλής των Νομαρχιακών και Δημοτικών παρατάξεων, καθώς και τους Νομαρχιακούς Συμβούλους που είναι μέλη ή φίλοι του ΠΑΣΟΚ.

7. Τους Προέδρους των Εργατικών Κέντρων, Νομαρχιακών τμημάτων της ΑΔΕΔΥ, των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών, Επιστημονικών Συλλόγων και Επιμελητηρίων που είναι μέλη ή φίλοι του ΠΑΣΟΚ.

8. Το Συντονιστή του Συμβουλίου Επιμόρφωσης στο Νομό.

Η λειτουργία της ΝΕΕΑ υποστηρίζεται οργανωτικά από τα μέλη του Τομέα Περιφερειακής Οργάνωσης και Κινητοποιήσεων, σύμφωνα με την κατανομή που έχει κάνει ο Τομέας.

Με το συντονισμό του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα σε κάθε ΝΕΕΑ:

1. Πραγματοποιείται η πρώτη συνεδρίαση την Παρασκευή 4 ή Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009 αντίστοιχα.

2. Εκπονείται ο σχεδιασμός δράσεων στο Νομό και το χρονοδιάγραμμα των προπαρασκευαστικών ενεργειών και πολιτικών πρωτοβουλιών έως τις Εθνικές εκλογές.

3. Το πρόγραμμα των εξορμήσεων σε κάθε περιοχή διαμορφώνεται σύμφωνα με τις πολιτικές προτεραιότητες που υπάρχουν σε κάθε Νομό και θα πρέπει να περιλαμβάνουν πολιτικές δράσεις σε κάθε Δήμο.

4. Προγραμματίζονται συναντήσεις με φορείς, επιμελητήρια, επισκέψεις σε χώρους ενδιαφέροντος (Κέντρα Υγείας, Υπηρεσίες, χώρους εργασίας κλπ), διανομή φυλλαδίων, κοκ.

5. Οριστικοποιείται η επιλογή κατάλληλων σημείων για τη λειτουργία εκλογικών κέντρων (στην πρωτεύουσα και μεγάλους δήμους). Προγραμματίζεται η στελέχωση, ώστε έγκαιρα τα εκλογικά κέντρα να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους.

6. Επιταχύνεται η ολοκλήρωση της κρίσιμης για τον εκλογικό αγώνα διαδικασία επιλογής εκλογικών αντιπροσώπων, ώστε να διασφαλιστεί χωρίς καμία εξαίρεση ο προγραμματισμός μας για τρείς αντιπροσώπους ανά εκλογικό κέντρο.

7. Ολοκληρώνονται οι άλλες απαραίτητες οργανωτικές προπαρασκευαστικές ενέργειες π.χ. ετεροδημότες, πολίτες κρατών μελών Ε.Ε., απόδημους, κ.ο.κ.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση της ΝΕΕΑ αναπτύσσονται:

1. Το πολιτικό πλαίσιο των Εθνικών Εκλογών , όπως αυτό παρουσιάζεται από τον Πρόεδρο του Κινήματος Γιώργο Α. Παπανδρέου στην εκδήλωση της 3ης Σεπτέμβρη.

2. Η παρουσίαση του σχεδίου του ΠΑΣΟΚ για την χώρα με τους Πέντε Εθνικούς Στόχους για την Ελλάδα και η πολιτική στρατηγική μας για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

3. Η αποκάλυψη της αναξιοπιστίας της κυβέρνησης σε εθνικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο.

4. Η εξειδίκευση των θέσεων μας σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε νομού.

Αγαπητές συντρόφισσες και αγαπητοί σύντροφοι,

Θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι, είναι κεντρική πολιτική μας απόφαση να διεξάγουμε μια προεκλογική εκστρατεία ήθους, ευπρέπειας και πολιτικού πολιτισμού. Με απόλυτο σεβασμό, όχι μόνο - όπως είναι αυτονόητο - στην εκλογική νομοθεσία, αλλά και σε όλους τους κανόνες δεοντολογίας καθώς και με σεβασμό στις απόψεις των πολιτικών μας αντιπάλων. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να ζημιώσει τη δημόσια εικόνα του κινήματος με συμπεριφορές που δεν συνάδουν με το ήθος και την ιστορία της Δημοκρατικής παράταξης. Δεν πρέπει ν΄ αφήσουμε να παρασυρθεί κανένα στέλεχός μας σε μια άγονη αντιπαράθεση και σε μια τεχνητή πόλωση που μόνο στόχο θα έχει τον αποπροσανατολισμό και τη συσκότιση των μεγάλων προκλήσεων του αύριο.

Με τη συλλογική μας προσπάθεια οι εκλογές θα καταγράψουν την απόφαση του ελληνικού λαού: απόφαση εθνικής ανάτασης, αλλαγής πορείας και ελπίδας με μια νέα ενότητα των Ελλήνων για το μέλλον.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς,

Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου

Γιάννης Ν. Ραγκούσης»

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή