Ρεχάγκελ: Πρώτος στόχος η νίκη

Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2009 16:32
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην Ελβετία η Εθνική

A- A A+

Ο Ότο Ρεχάγκελ έθεσε φυσικά τη νίκη ως πρώτο στόχο στο παιχνίδι του Σαββάτου (5/9) με την Ελβετία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, σε δηλώσεις του κατά την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τη Βασιλεία.

«Όλη η Ελλάδα θα βλέπει το παιχνίδι. Θέλουμε πάντα να κερδίζουμε. Αλλά αν δεν μπορείς να κερδίσεις, καλή είναι και η ισοπαλία. Πρώτος μας στόχος όμως είναι πάντα η νίκη. Η Ελβετία είναι ο πιο σοβαρός αντίπαλος για την πρώτη θέση. Θα χρειαστεί να έχουμε καλή απόδοση και ο καλός επαγγελματίας πρέπει να δείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει κάτω από πίεση», δήλωσε ο Γερμανός προπονητής.

Ο. Ρεχάγκελ: Ο καλός επαγγελματίας μπορεί να ανταπεξέλθει υπό πίεση

Ο. Ρεχάγκελ: Ο καλός επαγγελματίας μπορεί να ανταπεξέλθει υπό πίεση

«Χρειάζεται να έχουμε διάθεση, να μην είμαστε αγχωμένοι και να έχουμε θετική σκέψη. Οι παίκτες πρέπει να παλέψουν, να οργώσουν τον αγωνιστικό χώρο. Το παιχνίδι είναι στην κόψη του ξυραφιού. Δεν μπορούμε να πούμε που θα κριθεί. Πρέπει να μπλοκάρουμε τα ατού της Ελβετίας», πρόσθεσε ο Ρεχάγκελ εξηγώντας το πώς θα φτάσει η Ελλάδα στο θετικό αποτέλεσμα.

Η εθνική ομάδα θα στερηθεί των υπηρεσιών βασικών της στελεχών, όπως είναι οι Τοροσίδης, Σεϊταρίδης και Καραγκούνης, ωστόσο ο Ρεχάγκελ δεν στέκεται στις απουσίες. «Τρεις βασικοί παίκτες δεν θα είναι στην ομάδα μας. Οι παίκτες που δεν παίζουν είναι απογοητευμένοι. Εκείνοι που θα αγωνιστούν πρέπει να δείξουν ότι θα καλύψουν το κενό. Δουλεύουμε μέρα-νύχτα με τους παίκτες, μέχρι και την ημέρα του αγώνα».

Αισιόδοξος ότι η εθνική ομάδα θα κάνει το καθήκον της και θα πάρει το εισιτήριο για την τελική φάση της διοργάνωσης στη Νότια Αφρική το επόμενο καλοκαίρι, ήταν ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, κατά την αναχώρηση της αποστολής.

«Ξεκινάμε ένα μακρύ ταξίδι. Είμαστε αισιόδοξοι. Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση. Είδα ότι οι παίκτες είναι αποφασισμένοι και πιστεύω ότι θα πάρουμε την πρόκριση. Ακόμη και με τέσσερις βαθμούς σε αυτά τα δύο ματς θα είμαστε ευχαριστημένοι», τόνισε ο Πιλάβιος.

Σε ερώτηση για το αν θα μπορούμε να μιλάμε για πρόκριση μετά το παιχνίδι με τη Μολβαδία, ο πρόεδρος της ΕΠΟ απάντησε: «Δεν θα μπορούμε να το πούμε ακόμη αυτό, αφού θα ακολουθούν δύο ματς».

Καταλήγοντας, ο Πιλάβιος για το παιχνίδι του Σαββάτου δήλωσε: Για το αν υπάρχει άγχος στις τάξεις της ομάδας, τόνισε: «Εμείς είμαστε επικεφαλής του ομίλου αυτή τη στιγμή. Αυτό το άγχος πρέπει να έχει η ομάδα της Ελβετίας».

Πηγή: www.goal.com/gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις