Απ. Κακλαμάνης: Tο Κοινοβούλιο υποβαθμίζεται στη συνείδηση του λαού

Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2009 18:02
A- A A+

«Μέρα με τη μέρα, περίοδο με την περίοδο, διαχρονικά το Κοινοβούλιο υπονομεύεται και υποβαθμίζεται στη συνείδηση του λαού» επεσήμανε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής της Β΄ Περιφέρειας Αθηνών Απόστολος Κακλαμάνης στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής.

Σημείωσε, ωστόσο, πως είναι «κάτι που αποτελεί ευθύνη η οποία δεν μπορεί – μακάρι να ήταν δυνατόν – να επιμεριστεί σε ένα μόνο τμήμα του πολιτικού κόσμου ή σε μια Κυβέρνηση, σε μια μόνη περίοδο».

«Είναι καιρός ο ίδιος ο Έλληνας πολίτης – και σ΄ αυτό η δική μας ευθύνη είναι πολύ μεγάλη, προκειμένου να του το δώσουμε να το κατανοήσει – να καταλάβει ότι ο πιο άμεσος και αυθεντικός εκφραστής της θέλησης του κυριάρχου λαού είναι το Κοινοβούλιο και δεν θα πρέπει, επομένως, να περιορίζεται στην επιλογή των κομμάτων ή των προσώπων που θα τον εκπροσωπήσουν, αλλά να παρακολουθεί την πορεία καθενός, κάθε πλευράς και να στέκεται με ιδιαίτερη κριτική και όσο γίνεται πιο αντικειμενική θέση και στάση απέναντι όλων», πρόσθεσε ο κ. Κακλαμάνης.

Καταλήγοντας δε υπογράμμισε: «Εδώ στο Κοινοβούλιο ερχόμαστε να εκπληρώσουμε την εντολή του λαού και μόνο. Δεν ερχόμαστε για να αρχίσουμε από την επομένη να ανεβοκατεβαίνουμε τις σκάλες των κυρίαρχων ιδιοκτητών και άλλων των Μέσων Ενημέρωσης. Δεν ερχόμαστε για να περιφερόμεθα στα κανάλια όχι για να εκφέρουμε πολιτικό λόγο, αλλά προετοιμασμένες ατάκες ή για να προκαλούμε ευθυμία στο φιλοθεάμον κοινό των Δελτίων Ειδήσεων των 20.00».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή