Πρώτο με διαφορά το κόμμα του Γκρούεφσκι σε δημοσκόπηση

Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2009 16:55
A- A A+

Το κόμμα VMRO-DPMNE του οποίου ηγείται ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, συνεχίζει να προηγείται με μεγάλη διαφορά έναντι άλλων κομμάτων στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

Αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση που διεξήγαγε η μη κυβερνητική οργάνωση «Ινστιτούτο για τη Δημοκρατία». Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, αν διεξάγονταν σήμερα εκλογές στην ΠΓΔΜ, το 24,9% των ψηφοφόρων θα ψήφιζαν το VMRO-DPMNE.

Ποσοστό 9,5% των ερωτηθέντων θα ψήφιζε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης "Σοσιαλδημοκρατική Ένωση" (SDSM) του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι. Ποσοστό 7,5% θα ψήφιζε το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα "Ένωση για τη Δημοκρατική Ένταξη" (DUI) του Αλί Αχμέτι, ενώ 2,9% θα ψήφιζε το αντιπολιτευόμενο αλβανικό κόμμα "Νέα Δημοκρατία" του Ιμέρ Σελμάνι και 1,9% το "Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανών" (DUI) του Μέντουχ Θάτσι.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων και αυτών που δεν απάντησαν ποιο κόμμα θα ψήφιζαν είναι πολύ μεγάλο και ανέρχεται στο 52,4%

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι πολίτες εμπιστεύονται περισσότερο τον Νίκολα Γκρούεφσκι, με ποσοστό 27,1%. Ακολουθεί ο Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, με 8,5% και ο Αλί Αχμέτι, με 6,7%.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε το διάστημα 1-3 Σεπτεμβρίου, σε δείγμα 1.110 ερωτηθέντων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή