Ν. Χουντής: Κρίσιμη συγκυρία για το ΣΥΡΙΖΑ

Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2009 17:02
A- A A+

Κρίσιμη χαρακτήρισε τη συγκυρία, μετά από την προκήρυξη των εκλογών, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής σε συνέντευξή του στο ρ/σ Στο Κόκκινο 105,5, κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ.

«Εξαρτάται και από τη στάση που θα κρατήσει ο Αλέκος Αλαβάνος», τόνισε ο κ. Χουντής, «αλλά και από τη βούληση και τη διάθεση που έχουμε όλοι να προχωρήσει αυτή η συνεργασία και να έχει ενισχυμένη παρουσία στις πολιτικές εξελίξεις. Να μείνει ζωντανό το όραμα και η προοπτική μιας ενωμένης και συσπειρωμένης ριζοσπαστικής ανανεωτικής Αριστεράς. Θεωρώ ότι υπάρχει αυτή η βούληση».

«Καμιά φορά βλέποντας το δάσος χανόμαστε σε ένα δέντρο. Φοβάμαι ότι βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο αλλά πιστεύω ότι θα πρυτανεύσουν πιο ψύχραιμες και πιο πολιτικές διαθέσεις», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά με την πρόταση να τεθεί ο Αλέξης Τσίπρας επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χουντής επεσήμανε πως «η λογική της πρότασης –της ομόφωνης απόφασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ- είναι λόγω και της έκτακτης κατάστασης και του περιορισμένου χρόνου που έχουμε να πάμε με αυτή την πρόταση και μετά τις εκλογές να ανοιχτεί το θέμα με τις παραμέτρους που έχουν αναχθεί ως τώρα. Σήμερα δε μπορεί –κατά την άποψή μου– να λυθεί με διαφορετικό τρόπο αυτό το θέμα».

Καταλήγοντας δε εξέφρασε την επιθυμία του «να κλείσει το θέμα το συντομότερο δυνατόν», καθώς, όπως σημείωσε, «η κατάσταση δε μας επιτρέπει να μένει σε εκκρεμότητα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή