Αύριο η απόφαση για τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές

Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2009 17:48
UPD:20:31
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

A- A A+

Χωρίς να επιτευχθεί συμφωνία για το πρόσωπο που θα ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές ολοκληρώθηκε το απόγευμα η μαραθώνια συνεδρίαση της Γραμματείας της παράταξης. Αύριο το μεσημέρι αναμένεται να ληφθεί η τελική απόφαση.

Η συνεδρίαση της Γραμματείας πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των Αλέξη Τσίπρα και Αλέκου Αλαβάνου.

Η ένταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ήταν φανερή μετά και από τη χθεσινή, όμοφωνη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού, σύμφωνα με την οποία αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

Οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψαν ομόφωνα την πρόταση του ΣΥΝ και αντιπρότειναν, να ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ και πάλι ο Αλέκος Αλαβάνος και μετά από ένα εύλογο διάστημα περίπου έξι μηνών να πραγματοποιηθεί οργανωτική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την οργανωτική δομή.

Σε δηλώσεις τους οι κ.κ. Θεωνάς και Ρινάλντι τόνισαν ότι δεν υπήρξε συμφωνία, σημείωσαν ότι έγινε μια γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και τόνισαν την ανάγκη να ληφθεί απόφαση αύριο. Ο κ. Γλέζος σε δήλωσή του είπε ότι όσοι περίμεναν την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ διαψεύστηκαν.

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ σε έκτακτη συνεδρίασή της εξέτασε τις προτάσεις που κατατέθηκαν στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ από τις άλλες συνιστώσες.

Κατέληξε δε ομόφωνα ότι «η αναλυτική πρόταση με το σύνολο των στοιχείων που κατατέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ και η οποία περιλαμβάνει την ανάγκη συνέχισης της ενωτικής προσπάθειας με τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς, με συγκεκριμένο πολιτικό πλαίσιο που θα εξασφαλίζει και την πλουραλιστική εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η πιο αποτελεσματική».

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η Π.Γ. επαναβεβαίωσε την πρότασή της επικεφαλής του εκλογικού συνδυασμού και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας που θα προκύψει να είναι ο Πρόεδρος του ΣΥΝ.

Συγκαλεί τέλος την Κυριακή την ΚΠΕ του ΣΥΝ σε συνεδρίαση για την εκλογική μάχη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή