ΠΑΣΟΚ: Επιδίωξη νίκης και αυτοδυναμίας

Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2009 18:44
UPD:18:46
A- A A+

«Δεν υπάρχει για το ΠΑΣΟΚ σενάριο συγκυβέρνησης, αλλά επιδίωξη της νίκης και της αυτοδυναμίας» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σημειώνοντας πως «ένα κόμμα που πηγαίνει στις εκλογές χωρίς να ελπίζει καν στη νίκη του, αλλά μιλώντας για σενάρια συγκυβέρνησης, θα έχει πολύ κακή τύχη στις κάλπες».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου επιτέθηκε επίσης στον πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας πως «δεν αρκεί να δηλώνεις υπεύθυνος, αλλά να το πράττεις». «Δυστυχώς για τον πρωθυπουργό δεν είναι υπευθυνότητα να παραλαμβάνεις την ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία της Ευρώπης και να την βυθίζεις στην ύφεση, καθώς και να αυξάνεις το δημόσιο χρέος», πρόσθεσε.

Γ. Παπακωνσταντίνου: Επιδίωξη νίκης και αυτοδυναμίας

Γ. Παπακωνσταντίνου: Επιδίωξη νίκης και αυτοδυναμίας

Σε ό,τι αφορά τα ψηφοδέλτια, ανέφερε ότι δεν πρόκειται να κάνει καμία απολύτως αναφορά: «Υπάρχει μια επιτροπή που κάνει τη δουλειά της και όταν θα πάρει τις αποφάσεις της θα τις κοινοποιήσουμε».

Ερωτηθείς για το αν ο Κώστας Σημίτης θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, απάντησε πως ότι δεν πρόκειται να κάνει καμία απολύτως αναφορά: «Υπάρχει μια επιτροπή που κάνει τη δουλειά της και όταν θα πάρει τις αποφάσεις της θα τις κοινοποιήσουμε».

Σε ερώτηση αν αποκλείεται να συμπεριληφθούν σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ στελέχη του ευρύτερου κεντροδεξιού χώρου, ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι «οι μεγάλες αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε για την χώρα χρειάζονται μεγάλες συναινέσεις, πάντα σε προοδευτική κατεύθυνση, με ανθρώπους γύρω από το πρόγραμμα που καταθέτουμε».

«Με βάση την αρχή αυτή είμαστε ανοιχτοί σε συμμετοχή προσώπων εκτός κομματικών τειχών, δεν θέλω να αρχίσω να τοποθετώ τα πρόσωπα αυτά σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους, αλλά σίγουρα θα πρέπει να συστρατεύονται στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή