Ρόσι: Κάναμε πειράματα

Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2009 22:20
A- A A+

Ο Βαλεντίνο Ρόσι ήταν ο ταχύτερος στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών στο Μισάνο και έστειλε το μήνυμά του στους αντιπάλους του, όμως στις δηλώσεις του παραδέχτηκε ότι στην αρχή αυτών έκαναν κάποια πειράματα με τα ελαστικά μέχρι να βρουν το σωστό σετ, ενώ αναφέρθηκε και στην περίπτωση να τρέξει στη Μόντσα την ερχόμενη εβδομάδα με τη Ferrari.

Ο Χόρχε Λορέντσο είπε ότι έχει να κάνει λίγη δουλειά ακόμα με τους μηχανικούς της Yamaha, ενώ ο Ντάνι Πεντρόσα στάθηκε στο σπασμένο καπάκι του ψυγείου του.

Έπειτα από το ατύχημά του στον αγώνα της Ιντιανάπολις ο Βαλεντίνο Ρόσι δε θέλει να χάσει άλλο έδαφος στη μάχη του τίτλου και σκοπεύει να κερδίσει στους εναπομείναντες αγώνες αρχής γενομένης από αυτόν της πατρίδας του, που διεξάγεται αυτό το τριήμερο στο Μισάνο. Ο Ιταλός το έδειξε αυτό σήμερα στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών, αν και δε ξεκίνησε πολύ καλά, αφού έκανε πειράματα με τα ελαστικά μέχρι να βρει το σωστό σετ για την Μ1, όπως είπε και ο ίδιος στις δηλώσεις του μετά το τέλος της περιόδου. «Σήμερα είχε απίστευτη ζέστη. Η πρώτη περίοδος ήταν πολύ καλύτερη απ' ότι στην Ιντιανάπολις και είμαι πολύ χαρούμενος.

Κάναμε μερικά πειράματα με διάφορα σετ ελαστικών και στο τέλος όταν βάλαμε το σωστό, κατάφερα να κάνω τρεις γρήγορους γύρους και να τερματίσω πρώτος. Είναι ένα καλό σημάδι να είμαι σε αυτή τη θέση από την Παρασκευή και τώρα πρέπει να βελτιωθούμε λίγο αύριο επειδή είναι πολύ σημαντικό εδώ να είμαι στην πρώτη σειρά. Είναι μια αρκετά δύσκολη πίστα και πρέπει να προσέχεις αρκετά σε κάποια σημεία, αλλά η μοτοσικλέτα μου ήταν καλή σήμερα», δήλωσε ο «Γιατρός», που μίλησε και για την πιθανότητα να τρέξει στη Μόντσα την άλλη εβδομάδα για λογαριασμό της Ferrari αναφέροντας τους δυο λόγους για τους οποίους δεν μπορεί, τελικά, να ανταπεξέλθει στην πρόκληση αυτή.

«Μιλήσαμε με τον Στέφανο Ντομενικάλι, όμως υπήρξαν δυο προβλήματα, στα οποία δεν μπορούσε να βρεθεί λύση. Το ένα ήταν ο αυχένας μου, που δεν είναι σίγουρο αν θα αντέξει στις πιέσεις επί ενενήντα λεπτά και το άλλο ότι η μάχη του τίτλου στο Moto GP είναι ακόμα ανοιχτή και θα ήταν αγχωτικό να αφήσω την προετοιμασία μου με τη Yamaha, προκειμένου να στραφώ στη Formula1».

Από την πλευρά του ο Χόρχε Λορέντσο θεωρεί ότι πρέπει να γίνει λίγη δουλειά ακόμα με τους μηχανικούς, ώστε να βρίσκεται στο μάξιμουμ και να μπορέσει να ανταγωνιστεί τον ομόσταβλό του.

«Σήμερα έκανε πολλή ζέστη που σημαίνει ότι ήταν αρκετά δύσκολο να οδηγήσεις και επίσης η πίστα εδώ είναι πολύ ολισθηρή. Ένιωσα άνετα στη μοτοσικλέτα μου από την αρχή και ήμουν αρκετά γρήγορος, που είναι πάντα ενθαρρυντικό, αλλά πιστεύω ότι έχουμε λίγη δουλειά ακόμα να κάνουμε διότι δεν είμαστε τέλειοι ακόμα και το μπροστινό μέρος θα μπορούσε να είναι καλύτερο, ειδικά όταν μπαίνω στις στροφές. Αύριο θα προσπαθήσουμε να δουλέψουμε πάνω σ' αυτό γιατί υπάρχουν σημεία που χάνουμε λίγο χρόνο.

Ο Βαλεντίνο είναι πολύ δυνατός, όπως το περίμενα γιατί βρίσκεται στο σπίτι του και κέρδισε πέρυσι, γι' αυτό θα πρέπει να είμαστε στο μάξιμουμ για να μπορέσουμε να τον ανταγωνιστούμε». Τέλος, ο Ντάνι Πεντρόσα στάθηκε στο σπασμένο καπάκι του ψυγείου του, ενώ πιστεύει ότι μπορεί να φτάσει τις δυο Yamaha. «Είχα καλό ρυθμό και είμαι σίγουρος ότι θα έχω καλύτερο αύριο. Αφιερώσαμε αρκετό χρόνο στην αξιολόγηση των ελαστικών και είμαι ευχαριστημένος από τη δουλειά που έγινε.

Είχε πολλή ζέστη σήμερα, όμως πιστεύω ότι θα πέσει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες, γι' αυτό θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να αλλάξουμε τις ρυθμίσεις. Μπορούμε να βελτιωθούμε γιατί μου έσπασε το καπάκι του ψυγείου και λίγο νερό χύθηκε στα χέρια μου. Έτσι δεν κατάφερα να ρίξω το χρόνο μου. Αύριο μπορούμε να κλείσουμε τη διαφορά από τους πρώτους, από τη στιγμή που η μοτοσικλέτα είχε πολύ καλή αίσθηση σήμερα».

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις