Σκόπια - 17 νεκροί σε ναυάγιο στη λίμνη της Οχρίδας

Σάββατο, 05 Σεπτεμβρίου 2009 15:39
UPD:18:17
A- A A+

Τουριστικό πλοίο βυθίστηκε στη λίμνη της Οχρίδας, με αποτέλεσμα να πνιγούν τουλάχιστον 17 άνθρωποι. Στο πλοίο, το οποίο βυθίστηκε σε απόσταση 200-300 μέτρων από την ακτή, επέβαινε ομάδα Βούλγαρων τουριστών για περιήγηση στη λίμνη της Οχρίδας -μία από τις βαθύτερες λίμνες της Ευρώπης.

Τα σωστικά συνεργεία έχουν ανασύρει μέχρι στιγμής 17 σορούς, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση των Σκοπίων, το πλοίο είχε άδεια για μεταφορά μέχρι 43 επιβατών, αλλά σε αυτό επέβαιναν 74 άτομα.

Αδιευκρίνιστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια του μοιραίου ναυαγίου.

Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας θα αποστείλει στην Οχρίδα αεροπλάνο για να παραλάβει τις σορούς Βουλγάρων πολιτών.

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ εξέφρασε τη βαθιά της λύπη για το δυστύχημα και κήρυξε την αυριανή ημέρα ως ημέρα εθνικού πένθους, ενώ στην Οχρίδα μετέβησαν τόσο ο πρόεδρος της χώρας, Γκιόρκι Ιβάνοβ, όσο και ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι.

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Βούλγαρο ομόλογό του, Γκεόργκι Παρβάνοφ, τον οποίο ενημέρωσε ότι έως τη στιγμή της μεταξύ τους επικοινωνίας, τα σωστικά συνεργεία είχαν ανασύρει σώους, 35 ανθρώπους.

Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΠΓΔΜ, Μίλε Γιανακίεφσκι, γνωστοποίησε ότι υπέβαλε παραίτηση για λόγους ηθικής τάξεως.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή