Ελβετία-Ελλάδα 2-0

Σάββατο, 05 Σεπτεμβρίου 2009 23:29
UPD:06/09/2009 00:19

A- A A+

Κόντρα σε Ελβετία, απουσίες και διαιτησία η Εθνική βρέθηκε 10 λεπτά πριν να καταφέρει να σφραγίσει από τώρα το εισιτήριο για τη Νότια Αφρική, αλλά η ήττα που γνώρισε με 2-0 στο "Σεν Γιάγκομπς Παρκ" τη βάζει σε περιπέτειες εν όψει της συνέχειας.

Το αντιπροσωπευτικός μας συγκρότημα παίζοντας με δέκα παίκτες για παραπάνω από ένα ημίχρονο, εξαιτίας αναίτιας αποβολής του Λουκά Βύντρα με δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Βέλγο διαιτητή Φρανκ Ντε Μπλέκερε, πάλεψε όσο μπορούσε, όμως δεν άντεξε και λύγισε στο τέλος απ' τα γκολ των Γκρίχτινγκ και Παντελίνο.

Οι γηπεδούχοι χωρίς να είναι καλύτεροι, κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, όταν η κούραση "βάρυνε" τα πόδια των παιχτών του Ότο Ρεχάγκελ.

Πλέον η Εθνική βρίσκεται στην 2η θέση του ομίλου, ισοβαθμώντας με Λετονία στους 13 βαθμούς, την ίδια ώρα που η Ελβετία πέρασε μόνη πρώτη με 16 πόντους. Παρόλα αυτά, το θετικό για εμάς είναι πως το πρόγραμμα των Ελβετών κάθε άλλο παρά εύκολο είναι, καθώς έχουν ακόμα εκτός έδρας Λετονία και εντός έδρας Ισραήλ, όταν η Ελλάδα πηγαίνει σε Μολδαβία την Τετάρτη και κλείνει με Λετονία και Λουξεμβούργο τις υποχρεώσεις στην έδρα της.

Στα της αναμέτρησης, η Εθνική μπήκε στον αγώνα πολύ πιο συγκεντρωμένη απ' ότι οι γηπεδούχοι και μάλιστα ήταν αυτή που απείλησε πρώτη λίγα δευτερόλεπτα μόλις μετά την έναρξη της αναμέτρησης.

Η Ελβετία, παρόλο που θα φανταζόταν κανείς ότι θα προσπαθούσε άμεσα να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων, άργησε να μπει στον ρυθμό του αγώνα και έτσι δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση στο πρώτο μέρος να ανησυχήσει τον ουσιαστικά τον Κώστα Χαλκιά.

Από την άλλη, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προσπάθησε να κρατήσει μπάλα και να χτυπήσει τους αντιπάλους του σε κάποια αντεπίθεση.

Το παραπάνω σχέδιο έμοιαζε άκρως αποτελεσματικό και πιθανότατα μάλιστα να έφερε και κάποιο αποτέλεσμα, αν στο 42ο λεπτό ο Βέλγος διαιτητής Ντε Μπλέκερε δεν αποφάσιζε να τινάξει στον αέρα όλους τους υπολογισμούς του Ρεχάγκελ, αποβάλλοντας με ανύπαρκτη δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Λουκά Βύντρα.

Ο αμυντικός του Παναθηναϊκού παρατηρήθηκε για κράτημα (που δεν έκανε) σε μια εκτέλεση κόρνερ, πριν καν αυτό εκτελεστεί, και ενώ είχε δεχθεί νωρίτερα μια αχρείαστη πρώτη κίτρινη για κράτημα αντιπάλου του. Πέρα για πέρα τραβηγμένη κάρτα από έναν "κορυφαίο" κατά την ΟΥΕΦΑ άρχοντα αγώνων.

Με δέκα παίκτες, φυσικά, όλα άλλαξαν με την Εθνική στην επανάληψη να αναγκάζεται εκ των πραγμάτων να παίξει πιο αμυντικά, απεμπολώντας και στις λίγες ευκαιρίες που είχε για να βγει μπροστά την πιθανότητα για κάτι καλύτερο, καθώς παίκτες για να στηρίξουν τις επιθετικές προσπάθειες δεν υπήρχαν.

Έτσι, αν και όλα έδειχναν πως παρά τα όποια προβλήματα, η Εθνική θα κρατούσε μέχρι τέλους, ήρθε το γκολ του Γρίχτινγκ στο 82' με κεφαλιά από μια στημένη φάση για να καταρρεύσει η άμυνα μας.

Περιθώρια για περαιτέρω αντίδραση δεν φάνηκαν να υπάρχουν και έξι λεπτά αργότερα ήρθε η σειρά του Παντελίνο να σκοράρει από κοντά για να βάλει τέλος στα όποια όνειρα για ισοπαλία της ομάδας του Ρεχάγκελ.

Play by Play

88° Δεύτερο γκολ για τους Ελβετούς. Ο Φράι βγάζει στον Πανταλίνο που με κεφαλιά κλειδώνει τη νίκη για τους Ελβετούς.

86° Σουτ του Γιακίν από το ύψος του πέναλτι, ο Χαλκιάς πέφτει και απομακρύνει σωτήρια.

83° Γκολ για την Ελβετία. Εκτέλεση φάουλ του Γιακίν και ο Γκρίχτινγκ με κεφαλιά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Χαλκιά.

67° Τεράστια ευκαιρία για την Εθνικής μας με τον Σπυρόπουλο να σουτάρει από πλάγια θέση και την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι και να απομακρύνεται.

41° Ο Μπαρνέτα εκμεταλλεύεται τις κόντρες και βγαίνει σε πλεονεκτική θέση, το σουτ του κοντράρει στα σώματα και καταλήγει κόρνερ.

19° Σουτ του Φράι έξω από την περιοχή, ο Χαλκιάς μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα.

1° Σουτ του Αμανατίδη από κοντά, ο Μπενάλιο πέφτει και μπλοκάρει.

Οι συνθέσεις:

Ελβετία: Μπενάλιο, Νεφ (62' Ντερτιγιόκ), Μανίν, Φον Μπέργκεν, Χούγκελ, Μπαρνέτα, Φερνάντες (68' Γιακίν), Φρέι, Ν'Κούφο (81' Φονλάνθεν), Πανταλίνο, Γκρίχτινγκ

Ελλάδα: Χαλκιάς, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Κυργιάκος, Μόρας, Παπασταθόπουλος, Πατσατζόγλου, Κατσουράνης, Αμανατίδης (81' Γκέκας), Σαλπιγγίδης (46' Σαμαράς), Χαριστέας (73' Α.Παπαδόπουλος)

Πηγή: www.goal.com/gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις