Φώτης Κουβέλης: «Με Τσίπρα επικεφαλής...»

Κυριακή, 06 Σεπτεμβρίου 2009 12:10
EUROKINISSI/ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ

A- A A+

Διατήρηση του συμμαχικού σχήματος του ΣΥΡΙΖΑ και κάθοδο στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου με τον Αλέξη Τσίπρα επικεφαλής του ψηφοδελτίου της παράταξης, ζητεί με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» ο Φώτης Κουβέλης.

«Να τηρηθεί η συμφωνία του συμμαχικού σχήματος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής να είναι ο πρόεδρος του Συνασπισμού, όποιοι επιμένουν σε αντίθετη άποψη ας αναλάβουν τις ευθύνες τους», διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ο κ. Κουβέλης, σημειώνοντας πως «οι εσωστρέφειες και ο εσωτερικός ανταγωνισμός προσβάλλουν τον κόσμο μας».

«Την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ -επισημαίνει- οφείλουμε να την αναζητήσουμε στο πολιτικό πλαίσιο. Να τηρηθεί η ιδρυτική συμφωνία του συμμαχικού σχήματος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής να είναι ο πρόεδρος του Συνασπισμού. Υπάρχει χώρος για την αξιοποίηση όλου του στελεχικού δυναμικού και πρέπει να αναζητηθεί λύση γι' αυτή την αξιοποίηση, χωρίς διελκυστίνδες που ζημιώνουν την υπόθεση της σύγχρονης αριστεράς».

Όσον αφορά εξάλλου, το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου ότι ακόμα και περίπτωση αυτοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ, θα επιδιώξει τη συνεργασία με ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, ο Φώτης Κουβέλης απαντά:

«Οι συνεργασίες, για να είναι πειστικές, αποτελεσματικές και να μετακινούν την πολιτική προς ουσιαστικά προοδευτικές κατευθύνσεις και επιλογές, προϋποθέτουν προγραμματικές συμφωνίες. Αυτή η προϋπόθεση απουσιάζει... Στην πολιτική τα πράγματα κρίνονται συγκεκριμένα και εκ του αποτελέσματος. Δεν θέλω να ερμηνεύσω προθέσεις. Αλλωστε, η πρόσκληση σε συνεργασία γίνεται ουσιαστική και, ανεξάρτητα από την αποδοχή της ή μη, από το προγραμματικό περιεχόμενό της κυρίως».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει το σενάριο της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κουβέλης επισημαίνει ότι υτό που χρειάζεται δεν είναι η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, αλλά αλλαγή πολιτικής, ριζικός αναπροσανατολισμός της εφαρμοζόμενης πολιτικής. «Εμείς είμαστε υπέρ των συναινέσεων - αναφέρει- όμως, οι δυνατότητες των δικών μας συναινέσεων αρχίζουν εκεί όπου τελειώνουν οι πολιτικές του δικομματισμού, οι πολιτικές που ευθύνονται για τη σημερινή κρίση, πολιτικές που εμείς δεν θέλουμε να διαιωνίσουμε».

Πηγή Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή