Ευ. Βενιζέλος: Αριθμητικά και πολιτικά εφικτή η αυτοδυναμία

Κυριακή, 06 Σεπτεμβρίου 2009 12:40
UPD:12:50
A- A A+

«Αριθμητικά και πολιτικά απολύτως εφικτή» θεωρεί την επίτευξη αυτοδυναμίας στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στο «Εθνος της Κυριακής».

Ο κ. Βενιζέλος τονίζει πως «την επομένη των εκλογών οι πολίτες δεν θέλουν αβεβαιότητα και διαβουλεύσεις, αλλά μια σταθερή κυβέρνηση ικανή να αναλάβει μεγάλες πρωτοβουλίες και να δώσει ρυθμό στη χώρα».

Παράλληλα, χαρακτηρίζει «επιλογή ανάγκης και όχι ευθύνης» την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες από τον πρωθυπουργό, υπογραμμίζοντας πως «οι εκλογές είχαν καταστεί αναπόφευκτες για τον κ. Καραμανλή. Είχε περιέλθει σε απόλυτο αδιέξοδο. Εάν η κυβέρνηση είχε κύρος και ικανότητα, εάν είχε επαφή με την κοινωνία, μην αμφιβάλλετε ότι θα προσπαθούσε να αξιοποιήσει τους έξι μήνες μέχρι την προεδρική εκλογή του Μαρτίου».

Σε ό,τι αφορά τα σενάρια συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος σημειώνει ότι «είναι άλλο οι αναγκαίες εθνικές και κοινωνικές συναινέσεις και άλλο το σενάριο της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που φαίνεται να προτιμούν κάποια στελέχη της ΝΔ» και προσθέτει πως «ένα τέτοιο σενάριο ακυρώνει τη βασική λογική του δημοκρατικού και κοινοβουλευτικού συστήματος διακυβέρνησης, που διακρίνει τους ρόλους κυβέρνησης και αντιπολίτευσης και θέλει να λειτουργούν ως αντίβαρα».

Ερωτηθείς σχετικά με τον τρόπο και τα πρόσωπα με τα οποία θα κυβερνήσει ο Γιώργος Παπανδρέου, τονίζει ότι «ο εκάστοτε πρωθυπουργός έχει τη συνολική ευκαιρία αλλά και τη συνολική ευθύνη. Είναι λογικό να θέλει να πετύχει το καλύτερο για τον τόπο, την παράταξη και τον εαυτό του γιατί κρίνεται διαρκώς και αυστηρά από τους πολίτες».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή