Νέα πρόταση από τον Αλέξη Τσίπρα

Κυριακή, 06 Σεπτεμβρίου 2009 15:11
UPD:15:22
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΙΑΟΥ

A- A A+

Νέα πρόταση για τη θέση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, σε μία προσπάθεια να βρεθεί διέξοδος στο ζήτημα που διχάζει την παράταξη της Αριστεράς.

Μεταξύ άλλων, ο αρχηγός του ΣΥΝ πρότεινε την εκλογή όλων με σταυρό, συμπεριλαμβανομένου του ιδίου, την κατάθεση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στον Αρειο Πάγο από τους επικεφαλής σε όλες τις συνιστώσες δυνάμεις και την κατάρτιση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ με ευρείας αποδοχής προσωπικότητες της Αριστεράς.

Α. Τσίπρας: Εστω και την ύστατη στιγμή να γυρίσουμε σελίδα

Α. Τσίπρας: Εστω και την ύστατη στιγμή να γυρίσουμε σελίδα

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την απόφαση που παρουσίασε ο κ.Τσίπρας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΝ (σ.σ. είχε προηγηθεί συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ), δεν θα υπάρχει αρχηγός, επομένως όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές να εκλεγούν με σταυρό προτίμησης, ενώ το ψηφοδέλτιο Επικρατείας να συγκροτηθεί από προσωπικότητες και διανοούμενους, που θα είναι εκτός των κομματικών σχηματισμών του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θα εκλεγεί μετά από ψηφοφορία από τους βουλευτές της παράταξης.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πρόεδρος του κόμματός μας και πρέπει να είναι ο επικεφαλής του συμμαχικού σχήματος, επανέλαβε εκ μέρους της Ανανεωτικής Πτέρυγας ο Φώτης Κουβέλης, που διαφώνησε έντονα με την ανωτέρω πρόταση. Απευθυνόμενος στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματός του, ο κ. Κουβέλης ρώτησε τί άλλαξε και ανατράπηκαν δύο ομόφωνες αποφάσεις που προέβλεπαν ότι επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

Σημειώνεται ότι η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ σε δύο συνεδριάσεις της έχει ομόφωνα αποφασίσει ότι επικεφαλής πρέπει να είναι ο κ.Τσίπρας, πρόταση την οποία έχουν απορρίψει οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο τέλος της συνεδρίασης, αργά σήμερα το βράδυ, θα διεξαχθεί ψηφοφορία προκειμένου η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή να αποφανθεί αν δέχεται την πρόταση της πλειοψηφίας ή την πρόταση του Φ.Κουβέλη να τεθεί επικεφαλής ο Αλέξης Τσίπρας.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή