Πρόγνωση καιρού

Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2009 05:01
UPD:05:17
A- A A+

Kαταιγίδες κατά τόπους έντονες στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, το Βορειοδυτικό Αιγαίο, την Ανατολική Στερεά και πιθανώς τη Θράκη, το Βορειοανατολικό Αιγαίο και την Πελοπόννησο, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο τοπικά 8 Μποφόρ. Σημαντική θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας, τοπικά από 8 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Στην Κεντρική και την Ανατολική Μακεδονία και πιθανώς τη Θράκη, τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. ¶νεμοι: Βόρειοι 5 με 7 Μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση στα δυτικά. Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Στο Βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Στην Πελοπόννησο τα φαινόμενα πιθανώς κατά περιόδους να είναι έντονα. ¶νεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο 5 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα κυρίως στη Θεσσαλία, το Βορειοδυτικό Αιγαίο, την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια. ¶νεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Το πρωΐ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. ¶νεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στις Κυκλάδες 6 με 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες τοπικές νεφώσεις. ¶νεμοι: Στα βόρεια βόρειοι 6 με 8 και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός νεφελώδης με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια του νομού. Τα φαινόμενα κατά περιόδους θα είναι έντονα. ¶νεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά περιόδους θα είναι έντονα. ¶νεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Λίγες τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτικά Στερεά, προβλέπει για αύριο Τρίτη, η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες οι οποίες στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, το Βορειοδυτικό Αιγαίο, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και πιθανώς κατά περιόδους την Πελοπόννησο, τη Θράκη και το Βορειοανατολικό Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

¶νεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή