Αλ. Παπαρήγα: ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ξεγελούν το λαό

«Πανστρατιά για την υπερψήφιση του ΚΚΕ»
Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2009 13:36
UPD:16:42
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΙΑΟΥ

A- A A+

«Έρχεται θύελλα νέων αντιλαϊκών μέτρων, είτε γίνει κυβέρνηση η ΝΔ είτε το ΠΑΣΟΚ» σημείωσε η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη Τύπου εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στα δύο μεγάλα κόμματα και καλώντας παράλληλα το λαό σε «πανστρατιά για την υπερψήφιση του ΚΚΕ».

«Αυτές οι εκλογές μπορούν να φέρουν κέρδος στο λαό και να τον κάνουν δυνατό, άρα και ικανό να αντιμετωπίσει την επίθεση, μόνο με μία προϋπόθεση: Ότι θα καταφέρει ισχυρό πλήγμα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και ταυτόχρονα θα βγάλει δυνατό από τις κάλπες το ΚΚΕ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ασκώντας σκληρή κριτική σε ΝΔ και ΠΑΣΟK η κ. Παπαρήγα τόνισε: «Συγκρούονται δύο κόμματα ανταγωνιστές της ίδιας σκληρής αντεργατικής, αντιαγροτικής, αντιλαϊκής πολιτικής».

Α. Παπαρήγα: Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να χτυπήσει τη στρατηγική Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ

Α. Παπαρήγα: Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να χτυπήσει τη στρατηγική Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ

«Το κάθε κόμμα –πρόσθεσε- θεωρεί ότι μπορεί καλύτερα από το άλλο σε συνθήκες κρίσεις να δώσει διέξοδο υπέρ της πλουτοκρατίας, να ξεγελάσει το λαό».

«Τι μπορεί να γίνει σε αυτές τις εκλογές για να μην έχουμε μία από τα ίδια και μάλιστα σε συνθήκες κρίσης», αναρωτήθηκε και υπογράμμισε: «Και οι δύο όσο γίνεται κάτω, το ΚΚΕ όσο γίνεται δυνατό, δηλαδή προς τα πάνω».

Και αυτό, κατέληξε, είναι εφικτό «αν εκφραστούν με βάση τα συμφέροντα και τη συνείδησή τους εργατικά, λαϊκά στρώματα που είναι υποψιασμένα και ξέρουν πως και τα δύο κόμματα κινούνται στην ίδια κατεύθυνση».

Αναφερόμενη στα υπόλοιπα κόμματα, η γγ του ΚΚΕ τόνισε ότι το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι «να αφαιρέσουν ψήφους από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ» και πρόσθεσε ότι ωστόσο αυτό «δεν πονάει, αλλά εντάσσεται στο δεύτερο σχεδιασμό της άρχουσας τάξης για εφεδρεία αντιλαϊκών κυβερνήσεων συνεργασίας».

Συγκεκριμένα κατηγόρησε τους Οικολόγους Πράσινους και το ΛΑΟΣ ότι «παζαρεύουν τη συμμετοχή σε αντιλαϊκή κυβέρνηση».

Για το ΛΑΟΣ είπε ότι «ο ρόλος του είναι ειδικός και επικίνδυνος, είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία, στην εξυπηρέτηση του εκμαυλισμού των λαϊκών στρωμάτων».

Χαρακτήρισε επίσης το ΣΥΡΙΖΑ «αφερέγγυο 100%» και πρόσθεσε: «Αποδείχθηκε δύναμη που δεν μπορεί να αμφισβητήσει ούτε στρατηγικά ούτε πρακτικά τη δικομματική εναλλαγή, το δήθεν ατού του, η ενότητα της αριστεράς, τινάχθηκε στον αέρα».

Σχετικά με την υπόθεση της Siemens και την απόφαση του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου να μην εκδοθεί ο κ. Χριστοφοράκος, η κ. Παπαρήγα έκανε λόγο για «συγκάλυψη 100%», προσθέτοντας ότι «επειδή και τα δύο κόμματα είναι βουτηγμένα στην ιστορία, κάπου τα βρήκαν παρασκηνιακά, ίσως και μέσω της γερμανικής δικαιοσύνης».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή