Κυπριακό: Νέος γύρος συνομιλιών την Τετάρτη

«Τίποτα δεν θεωρείται συμφωνημένο»
Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2009 17:23
A- A A+

Τίποτα δεν θεωρείται συμφωνημένο, αν δεν επιτευχθεί συνολική λύση στο Κυπριακό, τόνισε σήμερα ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, σχετικά με τη δεύτερη φάση των απευθείας διαπραγματεύσεων Χριστόφια – Ταλάτ που ξεκινά την Τετάρτη.

Ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι τα πρώτα ζητήματα που θα συζητηθούν, είναι τα κεφάλαια για την διακυβέρνηση και το περιουσιακό. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι δεν θα ξεκινήσει η διαδικασία του «πάρε-δώσε» μετά από τη συζήτηση ενός ή δύο κεφαλαίων.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε, επίσης, στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης όσον αφορά την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής, απέρριψε τις κατηγορίες για εκ των υστέρων ενημέρωση του Εθνικού Συμβουλίου, και υπογράμμισε την ανάγκη για ενότητα στο εσωτερικό.

Όσον αφορά στις επικρίσεις για κωλυσιεργία στην αξιολόγηση της Τουρκίας, ο κ. Στεφάνου είπε πως καμία καθυστέρηση δεν υπάρχει.

«Το ότι θα συζητήσει τώρα το Εθνικό Συμβούλιο πολύ συγκεκριμένα για τα διάφορα σενάρια ενόψει και της διαμόρφωσης της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δεν σημαίνει ότι μέχρι τώρα η Κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα προς αυτή τη κατεύθυνση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή