Ο Τσάβες στο φεστιβάλ Βενετίας

Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2009 20:58
UPD:21:01
A- A A+

Πολλές ήταν σήμερα οι αφίξεις στο φεστιβάλ Βενετίας, με εκείνη του Προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, ο οποίος έφτασε με ελικόπτερο στο Λίντο για να παραστεί στην προβολή του εκτός συναγωνισμού ντοκιμαντέρ «Νότια των συνόρων» του Ολιβερ Στόουν, να ξεχωρίζει.

Μεταξύ άλλων, στο Λίντο έφθασαν σήμεραο Όλιβερ Στόουν, μαζί με το σεναριογράφο του Τάρικ Αλι, και οι: Ματ Ντέιμον, Στίβεν Σόντρερμπεργκ, Τζορτζ Κλούνι, Ιθαν Χοκ, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Ντον Τσιντλ, Μαρία ντε Μεντέιρος, Φραντσέσκα Κομεντσίνι, Τζορτζ Ρομέρο και Έϊμπελ Φεράρα.

Η ταινία του Όλιβερ Στόουν ξεκίνησε ως πορτρέτο του Τσάβες για να καταλήξει σε ένα είδος ρόουντ-μούβι με το σκηνοθέτη να ταξιδεύει στις περισσότερες χώρες της Λατινικής Αμερικής και να συνομιλεί με τους προέδρους των χωρών αυτών, ζητώντας τους την άποψή τους για τον Τσάβες.

Ευνοϊκές ήταν οι απόψεις των προέδρων Εύο Μοράλες της Βολιβίας, Λούλα ντα Σίλβα της Βραζιλίας, Κριστίνα Κίρτσνερ της Αργεντινής (καθώς και ο σύζυγός της, πρώην πρόεδρος Νέστωρ Κίρτσνερ), Φερνάντο Λούγκο της Παραγουάης, Ραφαέλ Κορέα του Εκουαδόρ και Ραούλ Κάστρο της Χιλής.

Από τις ταινίες που παρουσιάστηκαν σήμερα στο διαγωνιστικό τμήμα ξεχωρίζει η γαλλική «24 vues du pic Saintloup» του Γάλλου σκηνοθέτη Ζακ Ριβέτ. Η ταινία είναι βασισμένη στη σχέση τέχνης και ζωής, μέσα από τη σχέση της διευθύντριας ενός μικρού τσίρκου που περιοδεύει τη Νότιο Γαλλία με ένα Ιταλό που συναντά στο δρόμο της.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV