Πρόγνωση καιρού

Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2009 05:10
UPD:05:28
A- A A+

Βελτίωση του καιρού στα δυτικά, βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά ηπειρωτικά και βόρειοι άνεμοι μέχρι 8 Μποφόρ στο Αιγαίο προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους έντονες με εξασθένηση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα παροδικών βροχών. ¶νεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες κυρίως στα νότια με τοπικές βροχές και καταιγίδες και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ορεινά. ¶νεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ που σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς. Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος. Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στην Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων από το μεσημέρι. ¶νεμοι: Βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη όπου πιθανώς τα φαινόμενα να είναι ισχυρά. ¶νεμοι: Βόρειοι 5 με 7 και στις Κυκλάδες τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια όπου πιθανώς τα φαινόμενα να είναι ισχυρά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. ¶νεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανή καταιγίδα κυρίως στα βόρεια του νομού. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. ¶νεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ. ¶νεμοι: Βόρειοι 5 με 6 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Κεντρική Μακεδονία, την Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερέα, την Εύβοια, τα Νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, προβλέπει για αύριο Τετάρτη η ΕΜΥ. Σποραδικές καταιγίδες στα νότια. Βελτίωση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με λίγες τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. ¶νεμοι: Στα δυτικά ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 Μποφόρ. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή