Βενεζουέλα: Κυρώσεις στο τηλεοπτικό κανάλι της αντιπολίτευσης

Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2009 06:31
A- A A+

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας δεν θα διστάσει να εφαρμόσει το νόμο και να επιβάλει κυρώσεις στο τηλεοπτικό κανάλι Globovision της αντιπολίτευσης, διαβεβαίωσε ο επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών (Conatel), Ντιοσντάδο Καμπέγιο.

«Λένε ότι τους βάζουμε στον τοίχο. Αυτό που κάνουμε είναι να τηρούμε το νόμο» είπε ο Καμπέγιο.

Η Conatel γνωστοποίησε την Δευτέρα στο κανάλι, το οποίο ασκεί δριμεία κριτική στον πρόεδρο της χώρας, Ούγκο Τσάβες, ότι θα ξεκινήσει άλλη μια διοικητική έρευνα, η έκτη κατά σειρά, σε βάρος του.

Οι αρχές κατηγορούν το Globovision γιατί μετέδωσε το μήνυμα ενός τηλεθεατή που ζητούσε τη βίαιη ανατροπή του προέδρου. «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία (...) Τα μηνύματα αυτά φιλτράρονται από τα κανάλια. Αυτό που εμφανίζεται στην οθόνη είναι αυτό που το κανάλι θέλει να εμαφνιστεί», υποστήριξε ο Καμπέγιο.

Η νομική σύμβουλος του καναλιού, Κριστίνα Νούνιες, απάντησε ωστόσο ότι το Globovision τάσσεται κατά «οποιουδήποτε μηνύματος» θα μπορούσε να υποκινήσει πραξικόπημα. «Αυτό που γίνεται μοιάζει περισσότερο με ένα ακόμη βήμα στην εκστρατεία που έχει ως στόχο την αυτολογοκρισία μας και η οποία ευτυχώς απέτυχε», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς