Γ. Βασιλακόπουλος: H καλύτερη απάντηση από τους παίκτες μας

Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2009 13:51

«Στη FIBA είναι αναγνωρισμένοι ως FYROM. Επίσης και στα Ηνωμένα Έθνη», δήλωσε ο κ. Βασιλακόπουλος για το θέμα που δημιουργήθηκε με την συντομευμένη ονομασία της ΠΓΔΜ (σ.σ MKD) στην τηλεόραση.

A- A A+

Η απόδοση των διεθνών μας στο παρκέ ήταν η καλύτερη απάντηση στις προκλήσεις των Σκοπιανών, σύμφωνα με τον πρόεδρο της FIBA Europe Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Ο πρόεδρος της FIBA Europe, μίλησε ακόμη για το θέμα που δημιουργήθηκε με την συντομευμένη ονομασία της ΠΓΔΜ (σ.σ MKD) στην τηλεόραση, τονίζοντας ότι η FIBA, αλλά και τα Ηνωμένα Έθνη έχουν αναγνωρίσει την γειτονική χώρα με την ονομασία FYROM.

Ο κ. Βασιλακόπουλος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ARRENA 89,2» για τις προκλήσεις των Σκοπιανών: «Η FIBA Europe δεν έχει υπεισέρθει σε αυτό. Υπάρχει τεχνική επιτροπή, είχαν δοθεί οι κατάλληλες οδηγίες και αν είδατε στη φανέλα τους είχαν μπροστά μόνο τη σημαία τους και πίσω το FYROM. Δεν μπόρεσαν να περάσουν αυτό που ήθελαν, τη λέξη Macedonia. Δεν πέρασε.

Ξαφνικά εμφανίστηκε στις τηλεοράσεις. Εγώ διαμαρτυρήθηκα από εδώ διότι είναι απαράδεκτο. Αυτό που μου είπαν ως δικαιολογία είναι ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή τους έχει αναγνωρίσει με αυτά τα τρία αρχικά. Έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες ελπίζω να μην ξαναέχουμε το ίδιο πρόβλημα. Είναι ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο. Στη FIBA είναι αναγνωρισμένοι ως FYROM. Επίσης και στα Ηνωμένα Έθνη».

«Την απάντηση την έδωσαν οι αθλητές μας μέσα στον αγωνιστικό χώρο όπου συνέτριψαν αυτές τις λογικές. Για μένα δεν σημαίνει τίποτε, να απευθυνθείτε στην ΔΟΕ. Το όνομά τους είναι FYROM. Προσπάθησαν να δημιουργήσουν εντάσεις, να αναδείξουν το θέμα, δεν το κατάφεραν», τόνισε ο πρόεδρος της FIBA Europe.

πηγή www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις