Η Μποτσουάνα αναγνώρισε την ΠΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα

Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2009 15:34
A- A A+

Η Μποτσουάνα -χώρα της νοτίου Αφρικής- αναγνώρισε την ΠΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών στα Σκόπια.

Οι δύο χώρες σύναψαν διπλωματικές σχέσεις υπογράφοντας Κοινό Ανακοινωθέν και έτσι η Μποτσουάνα έγινε η 126η χώρα που αναγνώρισε την ΠΓΔΜ, με το συνταγματικό της όνομα.

Τα σχετικά έγγραφα υπέγραψαν οι επικεφαλής των μονίμων αντιπροσωπειών της ΠΓΔΜ και της Μποτσουάνα στα Ηνωμένα Έθνη, Σλόμπονταν Τάσκοφσκι και Τσαρλς Ντνβάγκε. Οι πρέσβεις των δύο χωρών ενημέρωσαν σχετικά και τον γ.γ του ΟΗΕ με γραπτή τους δήλωση.

Συμφωνήθηκε επίσης, να συναντηθούν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών στο περιθώριο της 64ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, που θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ επισημαίνεται ακόμη ότι η αφρικανική χώρα των περίπου δύο εκατομμυρίων κατοίκων είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας διαμαντιών στον κόσμο.

Τον περασμένο μήνα, η ΠΓΔΜ σύναψε διπλωματικές σχέσεις με το πριγκιπάτο της Ανδόρας, το οποίο επίσης την αναγνώρισε με το συνταγματικό της όνομα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή