Τις μισές δόσεις του εμβολίου κατά της γρίπης Α θα παραδώσει η Novartis στην Ολλανδία

Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2009 19:52
UPD:19:53
A- A A+

Λιγότερες από τις μισές δόσεις του εμβολίου κατά της γρίπης Α, σε σχέση με όσες προβλέπονταν, θα καταφέρει να παραδώσει στην Ολλανδία έως τα τέλη Οκτωβρίου η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Novartis, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ολλανδικό υπουργείο Υγείας.

Η φαρμακοβιομηχανία προειδοποίησε την Ολλανδία ότι έως τα τέλη Οκτωβρίου θα μπορέσει να παραδώσει 6 έως 10 εκατομμύρια εμβόλια κατά της γρίπης Η1Ν1, από τα 20 εκατομμύρια που παραγγέλθηκαν.

Οι αρχές ενημερώθηκαν «την περασμένη εβδομάδα» από την Novartis, η οποία επίσης προειδοποίησε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας διότι «η καθυστερημένη παράδοση των εμβολίων που παραγγέλθηκαν αφορά και άλλές χώρες», προσθέτει το υπουργείο.

«Έχοντας παραγγείλει την άνοιξη εμβόλια για όλον τον πληθυσμό, λαμβάνουμε ακόμη έναν αριθμό σχετικά περιορισμένο», εκτιμά στην ανακοίνωσή του ο υπουργός Υγείας Αμπ Κλίνκ, που χαρακτηρίζει απογοητευτική την παραγωγή της Novartis.

Σημειώνεται πως η Ολλανδία έχει παραγγείλει συνολικά 34 εκατομμύρια εμβόλια για την εκστρατεία εμβολιασμού του πληθυσμού.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή