Αλ. Τσίπρας: Ασπίδα κοινωνικής αλληλεγγύης η ψήφος στην Αριστερά

Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2009 20:04
A- A A+

Σε αυτές τις εκλογές, η ψήφος στην αριστερά είναι μια ασπίδα κοινωνικής αλληλεγγύης, είναι μια άρνηση στα επικοινωνιακά σχέδια του δικομματισμού, τόνισε από τη Δράμα ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώνατς σε ανοικτή πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, επιτέθηκε με δριμύτητα τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Πιο αναλυτικά, υποστήριξε πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε έναν ασταμάτητο κατήφορο από τον οποίο δεν υπάρχει επιστροφή: «Κάποιοι που αρέσκονται στις φράσεις - κλισέ, λένε ότι προκαλώντας εκλογές, ο πρωθυπουργός παίζει το τελευταίο του χαρτί Μόνο που στα χέρια του πρωθυπουργού δεν υπάρχει κανένα απολύτως χαρτί για να παίξει».

Α. Τσίπρας: Aντέχουμε και είμαστε εδώ, τώρα είναι η ώρα να γυρίσουμε το παιχνίδι

Α. Τσίπρας: Aντέχουμε και είμαστε εδώ, τώρα είναι η ώρα να γυρίσουμε το παιχνίδι

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε εκ νέου τον πρωθυπουργό για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική επικρίνοντάς τον για την κατάσταση που όπως ανέφερε επικρατεί στην κοινωνία: «Για όλα φταίει η κρίση, η οποία μας ήρθε απ έξω, σαν την γρίπη. Και αν ο κόσμος δεν κοιμάται ακόμα σε χαρτόκουτα, αυτό οφείλεται στην υπεύθυνη πολιτική της κυβέρνησής του, που στήριξε με 28 δισ. τις τράπεζες. Που μετέτρεψε τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας σε κερδοσκοπικές ανώνυμες εταιρείες. Που έδωσε μερικά ακόμα τρισεκατομμύρια για εξοπλιστικά προγράμματα».

Στρέφοντας τα βέλη του κατά του κ. Παπανδρέου, υποστήριξε πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ίπταται μέσα σε ένα νέφος λέξεων χωρίς πολιτικό περιεχόμενο. «Προωθητική του δύναμη είναι η πλήρης κατάρρευση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά εναλλακτική πρόταση δεν είναι σε θέση να διατυπώσει» συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας τόνισε πως «η Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι δυνάμεις που μέσα από τις δυσκολίες διαλέγουν τον δρόμο της ενότητας, είναι εδώ, γιατί ... η Αριστερά υπάρχει και θα υπάρχει γιατί είναι βαθιά ριζωμένη μέσα στους κοινωνικούς αγώνες».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή