Ενεργή στο εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ η ΚΟΕ, παρά τις διαφωνίες της

Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2009 20:58
A- A A+

Ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως παραμένει ενεργή στο εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις έντονες διαφωνίες που εκφράζει για τη συμφωνία καθόδου στις εκλογές χωρίς επικεφαλής, εξέδωσε η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας.

Η ΚΟΕ αναφέρει ότι το τελευταίο διάστημα υπήρξε έντονη προσπάθεια να χτυπηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και από το εσωτερικό του Συνασπισμού «που είτε υπέσκαπταν και αναιρούσαν τα αριστερά του χαρακτηριστικά, είτε κινούνταν σε μια επικοινωνιακή -επί της ουσίας απολίτικη- κατεύθυνση. Αυτή η διπλή επίθεση αφού οδήγησε στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, συνεχίστηκε με μεγαλύτερη ένταση μέχρι σήμερα. Αν δεν ανακοπεί, οδηγεί σε πορεία ουσιαστικής διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή».

Όσον αφορά την απόφαση για την κάθοδο στις εκλογές, η ΚΟΕ αναφέρει ότι η απόφαση του ΣΥΝ αποτελεί μια πρόταση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του ΣΥΝ, και η υιοθέτησή της στις 6/9/2009 από την πλειοψηφία των συνιστωσών, πισωγυρίζει ακόμα περισσότερο τον ΣΥΡΙΖΑ, γυρνώντας τον στην εποχή Κωνσταντόπουλου.

Η ΚΟΕ προτείνει να πραγματοποιηθεί Πανελλαδική Σύσκεψη στις 19-20 Οκτώβρη όπου να συζητηθούν τα ζητήματα του εκλογικού αποτελέσματος, του πολιτικού πλαισίου και της κατεύθυνσης του ΣΥΡΙΖΑ, παράλληλα με αυτά της οργανωτικής λειτουργίας και συγκρότησης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή