Αλ. Παπαρήγα: Κανένα ενδεχόμενο συνεργασίας

Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2009 13:23
UPD:15:45
A- A A+

Απέκλεισε κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με κάποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ.

Η κ. Παπαρήγα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι εάν το ΚΚΕ συνεργαζόταν με κάποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα «ο λαός θα μας έπαιρνε με τις πέτρες».

«Θα είχαμε προδώσει το λαό αν προχωρούσαμε σε συνεργασία», συμπλήρωσε η κ. Παπαρήγα.

«Η χώρα θα έχει κυβέρνηση, είτε σε ένα μήνα είτε σε δύο, κάποια κυβέρνηση θα βγει, ακυβέρνητες πολιτείες δεν υπάρχουν… Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ο λαός να υποκύπτει στους εκβιασμούς».

74η ΔΕΘ: Η συνέντευξη Τύπου της Α. Παπαρήγα

Aκούστε τη συνέντευξη Τύπου

Ανέφερε ακόμη ότι «αυτά που λέει το ΚΚΕ πονάνε και ενοχλούν τα δύο μεγάλα κόμματα, γιατί βρίσκουν απήχηση στο λαό και δεν θέλουν η απήχηση να μετατραπεί σε ψήφο».

Πρόσθεσε επίσης πως στόχος του ΚΚΕ είναι να παρεμβαίνει στην καθημερινότητα του πολίτη, ενώ έκανε λόγο για διάχυτο αντικομμουνισμό, τον οποίο χαρακτήρισε «πάγιο στρατηγικό όπλο» του καπιταλιστικού συστήματος.

Υπογράμμισε ωστόσο ότι ο αντικομμουνισμός στην Ελλάδα είναι λιγότερος και έχει μικρότερη επίδραση σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ εκτίμησε πως «μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου θα έχουμε αντιλαϊκή κυβέρνηση και αντιλαϊκή αξιωματική αντιπολίτευση», εξηγώντας πως είτε η ΝΔ είτε το ΠΑΣΟΚ σχηματίσουν κυβέρνηση θα ακολουθήσουν αντιλαϊκή πολιτική και την ίδια πολιτική θα στηρίξει και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Καλώντας τους πολίτες να στηρίξουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ, πρόσθεσε πως και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ φιλοδοξούν να δείξουν ποιος θα είναι ο καλύτερος διαχειριστής του συστήματος σε συνθήκες κρίσης.

Για τον Κώστα Καραμανλή, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι εμφανίζεται ως «έντιμος κακός», ο δε Γιώργος Παπανδρέου ως «ήπιος ευαίσθητος». Θέλουν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι έχουν διαφορές μεταξύ τους, αλλά και οι δύο θα εφαρμόσουν την ίδια άγρια πολιτική, συνέχισε.

Η κ. Παπαρήγα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τα επιτελεία του ΠΑΣΟΚ να έχουν μελετήσει κάποιο σχέδιο για αντικομμουνιστική επίθεση στο ΚΚΕ, η οποία μπορεί να είναι πιο «κομψή» ή να την προωθήσουν μέσω «άλλων κέντρων».

Από τα πυρά της δεν ξέφυγε και ο ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο υποστήριξε πως για λόγους τακτικής θέλει να επιβιώσει ως «κυβερνητικός παρτενέρ», ενώ επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα σχολιάζοντας δηλώσεις του που αναφέρονταν στο ΚΚΕ. «Λίγη μετριοπάθεια δεν θα πείραζε. Να μιλάς με τέτοιους τόνους όταν το δικό σου εγχείρημα έχει αποτύχει μέχρι γελοιοποίησης, θέλει και μια συγγνώμη. Εμείς, όπως βλέπετε, δεν βγήκαμε με πανηγυρισμούς. Κάνουμε πολιτική εκτίμηση και λέμε ότι είναι αδιέξοδο της στρατηγικής τους. Κι αν θέλετε έχουμε αποφύγει και τη γελοιοποίηση ορισμένων πραγμάτων να την κάνουμε κύριο πολιτικό μας επιχείρημα».

Αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι αποτελούν επιβεβαίωση της άρνησης του ΚΚΕ να ανταποκριθεί στις εκκλήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για ενότητα της Αριστεράς.

Η κ. Παπαρήγα επισκέφθηκε εργοτάξιο του Μετρό και συναντήθηκε με τις διοικήσεις της Helexpo Α.Ε. και της ΔΕΘ Α.Ε.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, naftemproriki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή