ΠΑΣΟΚ: Όργιο κομματικών - ρουσφετολογικών προσλήψεων από τη ΝΔ

Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2009 13:33
UPD:14:01
A- A A+

Για θεσμικό ατόπημα κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη φετινή εγκύκλιο του υπουργού Εσωτερικών για την αναστολή προσλήψεων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία ότι τον τελευταίο καιρό επιδίδεται σε ένα όργιο κομματικών - ρουσφετολογικών προσλήψεων, μετατάξεων, μεταθέσεων κτλ.

Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εσωτερικών, Χάρης Καστανίδης και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, Ντίνος Ρόβλιας ζήτησαν την ανάκληση της εν λόγω εγκυκλίου, καθώς όπως επισημαίνουν, επιτρέπει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου προσλήψεις στο πλαίσιο υλοποίησης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

«Πρόκειται -υποστηρίζουν- για προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ, χωρίς ουσιαστικά κριτήρια και χωρίς καμία αντικειμενικότητα», επισημαίνοντας «το θεσμικό ατόπημα και την πονηρία της ρύθμισης με σκοπό προεκλογικές προσλήψεις "ημετέρων"».

«Μέχρι τις τελευταίες ημέρες της κυβερνητικής της θητείας, η Ν.Δ. κακοποιεί τους θεσμούς και χρησιμοποιεί το κράτος και τις πελατειακές της σχέσεις για το κομματικό της όφελος», υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και καταλήγουν:

«Είναι προφανές ότι αυτές οι πρακτικές και αποφάσεις καταδικάζονται και δεν γίνονται αποδεκτές, στο μέτρο δε που παραβιάζουν την κείμενη νομοθεσία και τους κανόνες πολιτικής τάξης της προεκλογικής περιόδου, δεν θα τύχουν εφαρμογής από την επόμενη κυβέρνηση».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκης καταγγέλλει στημένες προσλήψεις στην ΕΥΔΑΠ.

«Η γαλάζια διοίκηση της ΕΥΔΑΠ -της οποίας πρόεδρος είναι ο κ. Κ. Κωστούλας, μέλος του πολιτικού συμβουλίου της ΝΔ, και διευθύνων Σύμβουλος ο κ. Α. Βαρθολομαίος, εξάδελφος του εκλιπόντος- παρά τις συνεχείς καταγγελίες συνεχίζει τη διαδικασία των στημένων προσλήψεων», υποστηρίζει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τον κ. Καρχιμάκη, «από την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου (η διοίκηση της ΕΥΔΠΑ καλεί 300 προεπιλεγέντες σε μία διαδικασία δοκιμής - παρωδίας για να επιλέξει 30 θέσεις εργατοτεχνικού προσωπικού». «Εδώ -σημειώνει χαρακτηριστικά- δεν ισχύει η φαρσοκωμωδία της γαλάζιας συνέντευξης αλλά θα ισχύσει η κωμική διαδικασία του φτυαρίσματος. Οι υποψήφιοι θα δοκιμαστούν στο πόσο γρήγορα φτυαρίζουν για να γεμίσουν ένα βαρέλι με άμμο. Ποιόν κοροϊδεύουν;» διερωτάται.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή