ΥΠΟΙΟ: Επικοινωνιακά πυροτεχνήματα από το ΠΑΣΟΚ

Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2009 19:31
A- A A+

Την αντίδραση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών προκάλεσαν οι δηλώσεις της αρμόδιας πολιτικής εκπροσωπου του ΠΑΣΟΚ, η οποία επέκρινε την κυβέρνηση για τη φορολογική της πολιτική.

Μεταξύ άλλων την κατηγόρησε για γενικολογίες και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και θέτει σειρά ερωτημάτων ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις:

«Πώς θα καλύψει το πρόσθετο έλλειμμα των 800 εκατ. ευρώ που θα προκύψει από την κατάργηση του ΕΤΑΚ;

Γιατί η Ελλάδα θα πρέπει να είναι η μοναδική χώρα μέλος του ΟΟΣΑ, η οποία θα φορολογεί τη μεταβίβαση και όχι την κατοχή της ακίνητης περιουσίας;

Ποιο είναι το αφορολόγητο όριο που θέτει το ΠΑΣΟΚ και για τον ΦΜΑΠ και για τον φόρο κληρονομιάς; Σήμερα ένα πολίτης με ακίνητη περιουσία 200.000 ευρώ δεν πληρώνει ούτε φόρο κληρονομιάς ούτε ΕΤΑΚ. Ενώ με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ πλήρωνε και φόρο κληρονομιάς και φόρο μεταβίβασης. Ποια είναι η θέση του ΠΑΣΟΚ;

Γιατί άλλαξε μέσα σε λίγες ώρες η πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ για τη φορολόγηση όλων των εισοδημάτων με βάση την κλίμακα; Ενώ το πρωί η κ. Κατσέλη σε συνέντευξή της δήλωσε ότι «θα εφαρμοσθεί ενιαία φορολογική κλίμακα για όλα τα εισοδήματα», το απόγευμα δήλωσε ότι «εξαιρούνται οι τόκοι των καταθέσεων που συνεχίζουν να φορολογούνται αυτοτελώς, όπως σήμερα». Τι μεσολάβησε;»

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή