Τη Δευτέρα οι αποφάσεις της Διακομματικής για το ντιμπέιτ

Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2009 19:40
A- A A+

Την ερχόμενη Δευτέρα θα οριστικοποιήσει η Διακομματική Επιτροπή τους κανόνες με τους οποίους θα διεξαχθεί η τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών εν όψει των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου.

Μετά τη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής στη Βουλή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση κατατέθηκαν απόψεις για τον τρόπο διεξαγωγής του ντιμπέιτ με στόχο να ενημερωθεί σε βάθος κάθε πολίτης. Αναφορικά με την τηλεοπτική αναμέτρηση Καραμανλή - Παπανδρέου, σημείωσε ότι έγινε μια μικρή αναφορά επισημαίνοντας ότι δεν ήταν αντικείμενο της συνάντησης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι το κόμμα του θέλει να υπάρξει άμεσος διάλογος μεταξύ των πολιτικών αρχηγών επισημαίνοντας ότι η συζήτηση για τους όρους της τηλεοπτικής αναμέτρησης θα συνεχιστεί καθώς, όπως ανέφερε, κανείς δεν θέλει να προσέλθει σε συζητήσεις με τους όρους που ίσχυαν πριν.

Από το ΚΚΕ ο εκπρόσωπος Τύπους Μάκης Μαΐλης δήλωσε πως κατά τη συνεδρίαση επισήμανε «το γενικότερο κλίμα αποπροσανατολισμού και συμπαιγνίας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» και εξέφρασε την πλήρη αντίθεση του ΚΚΕ στην τηλεμαχία μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Αυτό που κρίνεται, είπε, είναι όχι η εκλογή πρωθυπουργού αλλά οι πολιτικές όλων των κομμάτων. Είπε ακόμη ότι μιλάμε για όρους ανισότητας και αποκλεισμού του ΚΚΕ και επισήμανε ότι το κόμμα του επιφυλάσσεται για τη θέση που θα τηρήσει.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σκουρλέτης είπε ότι διαφωνούν με τη διεξαγωγή τηλεμαχίας μεταξύ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και επισήμανε ότι θα πρέπει στην τηλεοπτική αναμέτρηση να συζητηθούν τα προβλήματα των πολιτών.

Από τους Οικολόγους- Πράσινους ο Νίκος Χρυσόγελος τόνισε ότι κατέθεσαν τις προτάσεις τους στη Διακομματική για έναν ουσιαστικό, όπως είπε, διάλογο και πρότειναν τη συμμετοχή κοινού στην τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή