Μολδαβία - Ελλάδα 1-1

Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2009 23:21
UPD:10/09/2009 00:14

A- A A+

Απέναντι σε μια ομάδα αδιάφορη που χωρίς υπερβολή ήταν για... πέντε γκολ το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφερε να μην νικήσει, μιας και η Μολδαβία «τιμώρησε» την αλαζονεία των παικτών του Ότο Ρεχάγκελ που δεν «καθάρισαν» το ματς και στο 90' πήρε την ισοπαλία με 1-1!

Ο Γκέκας το γκολ της εθνικής στο 33', ισοφάρισε ο Αντρόνιτς για τους γηπεδούχους! «Τελικός», πλέον, το παιχνίδι με την Λετονία για την δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ!

Ένα στο... ρελαντί

Για να μην κοροϊδευόμαστε, η αποψινή αντίπαλος της Εθνικής αν ήταν σύλλογος θα έπαιζε μοναχά στην Β'Εθνική. Μια ομάδα δίχως αρχή και τελός, μια ομάδα που βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας. Μια ομάδα που όταν περνούσε την σέντρα ο κόσμος στις κερκίδες πανηγύριζε!

Έτσι, λοιπόν, απέναντι σε αυτή την Μολδαβία το 1-0 που διαμορφώθηκε στο ημίχρονο με τον γκολ του Φάνη Γκέκα δεν αντικατροπτίζει την διαφορά ποιότητας ανάμεσα στα δύο αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα. Οι παίκτες του Ρεχάγκελ θα έπρεπε να είχαν «καθαρίσει» το ματς αλλά δεν υπήρχε καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια. Πάλι καλά, λοιπόν, που η προβολή του άσου της Λεβερκούζεν βρήκε δίχτυα γιατί η ελληνική μηχανή λειτουργούσε στο... ρελαντί.

Το πλήρωσε!

Στην επανάληψη, αντί οι παίκτες της Εθνικής να μπουν και να «καθαρίσουν» το παιχνίδι προσπαθούσαν να... ροκανίσουν τον χρόνο και όχι να πετύχουν και άλλο γκολ. Και αυτό το πλήρωσαν με το γκολ του ¶ντρονιτς στο τέλος.

MAN OF THE MATCH: Μεστό και γεματό ουσία παιχνίδι από τον Κώστα Κατσουράνη. Ο αμυντικός μέσος του Παναθηναϊκού... κατάπιε αρκετά χιλιόμετρα, βοήθησε ανασταλτικά και με δεδομένο ότι δεν πιέστηκε έκανε πολύ καλό παιχνίδι και στον δημιουργικό τομέα. Έχει συμμετοχή στην φάση του πρώτου γκολ ενώ στο 61' βγάζει με ωραία πάσα μόνο του τον Γκέκα.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η νοοτροπία της εθνικής. Χωρίς δεύτερη κουβέντα. Απέναντι σε μια ομάδα καταδικασμένη που έχει... κατεβάσει τα χέρια και ουσιαστικά έπαιζε απλά για την χαρά του παιχνιδιού και άφηνε... στρέμματα ελεύθερου χώρου μέσα στο γήπεδο οι παίκτες του Ότο Ρεχάγκελ κατάφεραν να σπαταλήσουν... άπειρες αντεπιθέσεις για να πετύχουν και δεύτερο και τρίτο και τέταρτο γκολ! Απίστευτο πούλημα της μπάλας σε φάσεις που πρέπει να τις τελειώνεις με συνοπτικές διαδικασίες. Και το πλήρωσαν στο 90'! Έτσι είναι η μπάλα!

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Νίκος Σπυρόπουλος ήταν από τους κορυφαίους της εθνικής. Αμυντικά δεν είχε προβλήματα. Βοήθησε επιθετικά και από τα δικά του πόδια ο Φάνης Γκέκας έκανε την προβολή και άνοιξε το σκορ.

Η ΓΚΑΦΑ: Τρεις και όχι μία ήταν οι γκάφες που στοίχισαν. Στην φάση του 18' ο Χαριστέας θα έπρεπε να.... σκοτώσει τον Ναμάσκο από πολύ κοντά αλλά δεν βρήκε καλά την μπάλα και εκείνη ούτε καν είχε πορεία προς την εστία ενώ στο 61' ο Γκέκας μόνος του θα... μιμηθεί τον συμπαίκτη του και θα πλασάρει άουτ σε ένα ανεπανάληπτο τετ-α-τετ.

«Ανύπαρκτη» η άμυνα στο φάση που ο ¶ντρονιτς ισοφαρίζει το ματς. Κυργιάκος και Παπαδόπουλος έχασαν την φάση.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Μετά τα... παράξενα του Ντε Μπλέκερε στην Ελβετία και το «χειρουργείο» από τον Βέλγο διαιτητή είναι λογικό τα βλέμματα να ήταν στραμμένα και στον ρέφερι της αποψινής αναμέτρησης. Ο Σταλχάμαρ, πάντως, δεν απέφυγε το λάθος στην φάση του 43', όταν ο Σαμαράς ανατράπηκε μέσα στην περιοχή αλλά ο Σουηδός έδειξε φάουλ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται! Αυτή την Μολδαβία η Εθνική θα έπρεπε να την νικήσει για... πλάκα! Μετά το γκολ του Γκέκα τα πράγματα απλοποιήθηκαν αλλά οι ανοιχτοί χώροι δεν εκμεταλλεύθηκαν ποτέ. Χαζές επιλογές στην τελική προσπάθεια. Το «καμπανάκι» από τους Μολδαβούς ήρθε με το δοκάρι του Κατίνσους και στο τέλος ήρθε η... κεραμίδα με τον γκολ του ¶ντρονιτς.

Πλέον στο ματς με την Λετονία υπάρχει μόνο η νίκη σε ένα ματς «τελικό» για την δεύτερη θέση. Αν τους νικήσουμε στο Καραϊσκάκη και έρθει και το «τρίποντο» με το Ισραήλ τότε η θέση στα μπαράζ είναι σίγουρη. Πάντως, ακόμα και με 4 βαθμούς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα περνάει.

Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μετά το αποψινό 7-0 επί του Λουξεμβούργου ελπίδες για μπαράζ έχει και το Ισραήλ που ναι μεν έχει ένα βαθμό λιγότερο από Ελλάδα και Λετονία(σ.σ. 12) αλλά υπερισχύει στην διαφορά τερματών.

ΜΟΛΔΑΒΙΑ: Ναμάσκο, Λασένκοφ, Αρμάς, Επουρεάνου, Κατίνσους, Γκάτσαν, Σαβίνοφ, Καλίνκοφ, Σ. Ναμάσκο (57' Κόμλιονοτς), Μπουλάτ, Μπουγκάιοφ (46' Σοφρόνι).

ΕΛΛΑΔΑ: Χαλκιάς, Πατσατζόγλου, Μόρας (58' Αβρ. Παπαδόπουλος), Κυργιάκος, Σπυρόπουλος, Καραγκούνης (75' Αμανατίδης), Τζιόλης, Κατσουράνης, Χαριστέας, Γκέκας , Σαμαράς.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις