Πρόγνωση καιρού

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2009 05:00
UPD:05:23
A- A A+

Τοπικές βροχές κυρίως το απόγευμα και ένταση των φαινομένων το βράδυ στο Νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο, προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Αρχικά λίγες τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενούς βροχής. Το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. ¶νεμοι: Μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 και βαθμιαία 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Τοπικές βροχές και καταιγίδες στο Νότιο Ιόνιο, τη Δυτική Πελοπόννησο και το απόγευμα στα υπόλοιπα ορεινά. ¶νεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ και βαθμιαία στο Νότιο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αρχικά λίγες τοπικές με πιθανότητα στην Ανατολική Θεσσαλία, και την Εύβοια για ασθενή βροχή. Βαθμιαία οι νεφώσεις θα αυξηθούν και το απόγευμα βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Πελοπόννησο και στα υπόλοιπα κυρίως ορεινά. ¶νεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Από το απόγευμα τοπικές βροχές και το βράδυ στην Κρήτη πιθανές καταιγίδες. ¶νεμοι: Βόρειοι 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και το βράδυ υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών. ¶νεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα βροχής μετά το απόγευμα. ¶νεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρες βροχές στα γύρω ορεινά. ¶νεμοι: Μεταβλητοί 3 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και νότια προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ. Τα φαινόμενα στη Νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και αργότερα στα Δωδεκάνησα πιθανόν κατά τόπους να είναι έντονα. Βελτίωση το βράδυ στα δυτικά και βόρεια.

¶νεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ καις τα πελάγη 6 με 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή