ΠΑΣΟΚ: Τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών

Γ. Παπανδρέου: Νέα πορεία εθνικής ανάτασης
Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2009 13:53
UPD:15:59
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

A- A A+

Τα ονόματα των υποψήφιων με το ΠΑΣΟΚ βουλευτών (βλέπε συνημμένο αρχείο ανακοίνωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κενές θέσεις έμειναν στις εκλογικές περιφέρειες της Α' Αθηνών, Α' και Β' Πειραιά, Υπόλοιπου Αττικής και Α' Θεσσαλονίκης. Aυτές αναμένεται να συμπληρωθούν τις επόμενες ημέρες με απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος θα επιλέξει και σε ποια από τις περιφέρειες θα κατέλθει ως υποψήφιος.

Τα ονόματα που θα συγκροτήσουν το ψηφοδέλτιο Επικρατείας αναμένεται να ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες.

Εκτός ο Χρ. Βερελής

Εκτός ψηφοδελτίου της Αιτωλοακαρνανίας έμεινε ο πρώην υπουργός Χρήστος Βερελής. Νέα πρόσωπα στα ψηφοδέλτια του είναι, μεταξύ άλλων, η ηθοποιός Πέμη Ζούνη στην Α' Αθηνών, η ¶ννα Φόνσου και η ¶ννα Νταλάρα, στη Β' Αθηνών.

Κάλεσμα Γ. Παπανδρέου για νέα πορεία εθνικής ανάτασης

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος έθεσε τo δίλημμα ανάμεσα στον κατήφορο της παρακμής και μιας νέας πορείας εθνικής ανάτασης εν όψει των εκλογών.

Εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως οι πολίτες θα διαλέξουν το δεύτερο, σημείωσε: «Η απάντηση όλων μας στις 4 Οκτωβρίου θα είναι νέα πορεία εθνικής ανάτασης, θα είναι ψήφος εμπιστοσύνης, ψήφος αυτοδυναμίας στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα».

Αφού χαρακτήρισε τη μάχη της 4ης Οκτωβρίου ως την κρισιμότερη μάχη, υπογράμμισε πως η «η μάχη της ζωής μας για αυτόν τον τόπο ξεκινάει λαού θέλοντος την 5η Οκτωβρίου και πρόσθεσε: «Ξέρουμε οι συγκυρίες είναι δυσμενέστατες για τη χώρα, η παρακμή αφόρητη, η ευθύνη της πορείας, τεράστια». Αναγνωρίζοντας πως δεν πρόκειται για μια εύκολη πορεία, διαβεβαίωσε πως το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να αναλάβει αυτήν την ευθύνη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στο δυναμικό της χώρας και στις δυνατότητες που της παρέχει η γεωγραφική της θέση και το περιβάλλον της και τόνισε ότι το κόμμα του θα συγκρουστεί μετωπικά με τους καταπατητές, τους κερδοσκόπους και τους εμπρηστές.

Ο κ. Παπανδρέου επέκρινε έντονα την κυβέρνηση υποστηρίζοντας πως πρόδωσε δύο φορές την εμπιστοσύνη του λαού. Μεταξύ άλλων την κατηγόρησε πως αντί να αξιοποιήσει το δημόσιο πλούτο, τον σπατάλησε υπέρ των λίγων, ημέτερων και ισχυρών, αντί να ενισχύσει το αίσθημα δικαίου, την δίκαιη αναδιανομή του πλούτου, κατάργησε το φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας και τον αντικατέστησε με το ΕΤΑΚ, που το πληρώνουν όλοι οι Έλληνες, επέβαλε έκτακτη εισφορά στους μισθωτούς και στους επαγγελματίες, αλλά όχι και στα υπερκέρδη των τραπεζών. Και συνεχίζοντας διαβεβαίωσε πως τη σημερινή κρίση δεν θα την πληρώσουν όσοι δεν φταίνε.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Κώστα Καραμανλή στη ΔΕΘ, έκανε λόγο για πρωθυπουργό της απογραφής και της παραγραφής, υποστηρίζοντας πως με την ομιλία του υποσχέθηκε ακόμη χειρότερες μέρες.

Επανέλαβε πως στη ΔΕΘ θα παρουσιάσει ολοκληρωμένο το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την Ελλάδα, βάση του οποίου θα είναι οι πέντε εθνικοί στόχοι, τους οποίους παρουσίασε τον περασμένο χειμώνα. Σύμφωνα με αυτούς, το ΠΑΣΟΚ θα εγγυηθεί μια δυναμική εξωτερική πολιτική, μια δημόσια δωρεάν ποιοτική παιδεία για όλους, μια δίκαιη αναδιανομή του πλούτου, ένα κράτος που θα λειτουργεί υπέρ των πολιτών και ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης της χώρας.

Αφού δεσμεύτηκε πως το κόμμα του ως κυβέρνηση θα βάλει οριστικό και αμετάκλητο τέλος στην εξουσία της αυθαιρεσίας, της ιδιοτέλειας, της ανομίας και της συγκάλυψης, έστειλε μήνυμα στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ: «Και όσοι – επειδή το ακούω – νομίζουν ότι μπορούν – δήθεν εν ονόματι του κινήματος, να ορίζουν ή/και να ράβουν κουστούμια εξουσίας – κακώς κάνουν. Θα τους μείνουν στην ντουλάπα. Διότι δεσμεύομαι, ότι η στελέχωση του δημοσίου θα γίνει με διαφανείς και αξιοκρατικές διαδικασίες».

Στη δική του ομιλία ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου ανέφερε πως «με τον Γιώργο Παπανδρέου πρωθυπουργό και το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση ανοίγει ένας νέος ιστορικός κύκλος στην ελληνική κοινωνία με επίκεντρο τον άνθρωπο. «Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη και ζητάμε την εμπιστοσύνη των πολιτών για να αναμετρηθούμε με τις μεγάλες προκλήσεις και τα μεγάλα προβλήματα της χώρας όπως κάναμε το 1981 και το 1993» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή