ΝΔ: Αντιφατικότητα και αναξιοπιστία από το ΠΑΣΟΚ

Αιχμή η Προεδρική εκλογή
Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2009 16:36
A- A A+

«Η αναξιοπιστία, η αντιφατικότητα και οι αντικρουόμενες θέσεις του ΠΑΣΟΚ και της ηγετικής του ομάδας χαρακτηρίζουν ήδη την εκλογική αναμέτρηση», σημείωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος, εξαπολύοντας νέα σφοδρή επίθεση στο Κίνημα, επαναφέροντας το ζήτημα της Προεδρικής εκλογής.

«Η αναξιοπιστία και η αντιφατικότητα των θέσεων είναι αποτέλεσμα απουσίας προγράμματος και μνημειώδους αοριστολογίας και η αναξιοπιστία του ΠΑΣΟΚ δεν περιορίζεται στην οικονομία, εξαπλώνεται και σε κρίσιμα πολιτικά και εθνικά θέματα υψίστης σημασίας, όπως η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Γ. Κουμουτσάκος: Η αναξιοπιστία του ΠΑΣΟΚ καταντάει επικίνδυνη

Ακούστε τις δηλώσεις του εκπροσώπου της ΝΔ.

Ακολούθως, παρέθεσε από τα επίσημα πρακτικά των συνεδριάσεων της Βουλής για τη συνταγματική αναθεώρηση τη θέση που είχε πάρει το ΠΑΣΟΚ το 2001 και το 2006. Όπως είπε η θέση του κόμματος την περίοδο εκείνη ήταν «η αποσύνδεση της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας από την απειλή διάλυσης της Βουλής».

«Αυτή ήταν η θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 2001 και το 2006, δηλαδή αυτή τη θέση η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ την έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της και για ένα σεβαστό πρόσωπο κοινής αποδοχής και εθνικής, όπως ο κ. Παπούλιας, κουρέλιασαν κυριολεκτικά μια δέσμευσή τους», πρόσθεσε.

Συμπλήρωσε ακόμη ότι «κάθε ώρα που περνάει το ΠΑΣΟΚ αποδεικνύεται αναξιόπιστο, ανεύθυνο και ανέτοιμο να διαχειριστεί τις τύχες του λαού και του τόπου, όταν μάλιστα σε μια τόσο δύσκολη διεθνή συγκυρία απαιτείται αξιοπιστία, υπευθυνότητα και ξεκάθαρες προτάσεις ό,τι δηλαδή λείπει από το ΠΑΣΟΚ».

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικές με την οικονομική πρόταση που κατέθεσε η κυβέρνηση, ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι είναι πρωταρχικής σημασίας και καίριο να υπάρξει στις παρούσες συνθήκες δημοσιονομική σταθερότητα.

Σημείωσε ακόμη ότι το κάθε μέτρο όπως π.χ. το πάγωμα μισθών στα μεσαία και ανώτερα εισοδήματα δεν μπορεί να κρίνεται μεμονωμένα, γιατί το καθένα δεν αποτελεί από μόνο του λύση, αλλά θα πρέπει να εξετάζεται ενταγμένο σε ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό πλαίσιο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή