Κ. Καραμανλής: Προχωρούμε στην ψηφιακή εκπαίδευση

Γ. Παπανδρέου: Χρωστάμε σωστή μάθηση
Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2009 10:53
UPD:12:50
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

Στην πρόοδο της ψηφιακής εκπαίδευσης, καθώς παραδόθηκαν σήμερα τα κουπόνια για την απόκτηση από τους μαθητές της ΑΆ γυμνασίου Η/Υ με ενσωματωμένα 16 λογισμικά και όλα τα βιβλία του γυμνασίου, εστίασε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος επισκέφθηκε μαζί με τον υπουργό Παιδείας ¶ρη Σπηλιωτόπουλο το 17ο Γυμνάσιο Περιστερίου για τον καθιερωμένο αγιασμό.

«Είστε γενιά εξοικειωμένη στην τεχνολογία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως σχεδόν όλα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και περισσότερο από το 60% των δημοτικών διαθέτουν ένα εργαστήριο πληροφορικής. «Προχωρούμε με σταθερά βήματα στην ψηφιακή εκπαίδευση», υπογράμμισε.

Κ. Καραμανλής: Προχωρούμε με σταθερά βήματα στην ψηφιακή εκπαίδευση

Κ. Καραμανλής: Προχωρούμε με σταθερά βήματα στην ψηφιακή εκπαίδευση

Ο κ. Καραμανλής τόνισε επίσης πως χρειάζεται φέτος μεγαλύτερη προσοχή στους κανόνες υγιεινής λόγω της νέας γρίπης, σημειώνοντας παράλληλα πως έγινε ήδη εκτεταμένη ενημέρωση των δασκάλων.

Σημείωσε δε πως καθώς είναι μια ιδιαίτερη ημέρα και για τη δική του οικογένεια, καθώς τα δύο παιδιά του πάνε για πρώτη μέρα στην 1η δημοτικού.

Ευχαρίστησε, τέλος, τους εκπαιδευτικούς για το υψηλό αίσθημα ευθύνης με το οποίο ασκούν τα καθήκοντά τους και ευχήθηκε στους μαθητές καλή σχολική χρονιά.

Γ. Παπανδρέου: Χρωστάμε σωστές υποδομές, σωστή μάθηση

Τη στήριξή του στους μαθητές εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος επισκέφθηκε το 2ο Δημοτικό και το 3ο Γυμνάσιο Συκεών για τον καθιερωμένο αγιασμό με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Γ. Παπανδρέου: Καλή σχολική χρονιά, υγεία και δύναμη

Γ. Παπανδρέου: Καλή σχολική χρονιά, υγεία και δύναμη

«Είμαι κοντά σας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου απευθυνόμενος στους μαθητές και πρόσθεσε: «Θα είμαι κοντά σας και σήμερα και λαού θέλοντας και ως πρωθυπουργός της χώρας».

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε: «χρωστάμε σε εσάς», «χρωστάμε τις σωστές υποδομές και τη σωστή μάθηση».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε ακόμη στο έργο της τοπικής αυτοδιοίκησης, επισημαίνοντας πως μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην παιδεία.

Ο κ. Παπανδρέου ευχήθηκε τέλος καλή σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Αρ. Σπηλιωτόπουλος: Τα πάντα καλύτερα από κάθε άλλη χρονιά

«Τα πάντα λειτουργούν κάτω από ορισμένο σχέδιο δράσης», επανέλαβε ο υπουργός Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και τη θωράκιση των μαθητών από τη νέα γρίπη http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/09/11/1713668.htm .

Α. Σπηλιωτόπουλος: Μόνο με την Παιδεία μπορούμε να διαμορφώσουμε το μέλλον

Α. Σπηλιωτόπουλος: Μόνο με την Παιδεία μπορούμε να διαμορφώσουμε το μέλλον

«Τα πάντα είναι καλύτερα από κάθε χρονιά και όσον αφορά τα εντός εισαγωγικών κενά», τόνισε απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τυχόν κενές θέσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος ευχήθηκε τέλος στους μαθητές, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς μία καλή, δημιουργική χρονιά.

«Μία χρονιά που θα ταξιδέψουμε στη γνώση, την εξειδίκευση, στο μέλλον της Ελλάδας. Μόνο με την παιδεία μπορούμε να επενδύσουμε σε μια Ελλάδα πιο ανταγωνιστική», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Aλ. Τσίπρας: Κίνδυνος από την επιδημία της άγνοιας

«Μεγαλύτερος κίνδυνος από τον κίνδυνο της νέας γρίπης είναι ο κίνδυνος μιας άλλης επιδημίας, της επιδημίας της άγνοιας, της απάθειας και της αδιαφορίας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο 10 ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων.

Α. Τσίπρας: Μεγαλύτερος ο κίνδυνος από την επιδημία της άγνοιας, της απάθειας, της αδιαφορίας

Α. Τσίπρας: Μεγαλύτερος ο κίνδυνος από την επιδημία της άγνοιας, της απάθειας, της αδιαφορίας

«Έχουμε κάνει τους νέους ανθρώπους να μισήσουν τη γνώση και αυτό είναι ότι χειρότερο για το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Γ. Καρατζαφέρης: Τίποτε δε χαρίζεται στη ζωή

Καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά τη νέα γρίπη εμφανίστηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το 6ο Βιοκλιματικό Σχολείο Παλαιού Φαλήρου όπου παρακολούθησε τον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Γ. Καρατζαφέρης: Τίποτε δε χαρίζεται στη ζωή, τα πάντα διεκδικούνται

Γ. Καρατζαφέρης: Τίποτε δε χαρίζεται στη ζωή, τα πάντα διεκδικούνται

«Δε νομίζω ότι η πραγματική διάσταση είναι αυτή που μας έδινε το Υπουργείο πριν από μερικούς μήνες, όταν, σε καθημερινή βάση, είχαμε καταμέτρηση ασθενούντων. Ο κόσμος το αντιμετωπίζει πιο θαρρετά και νομίζω ότι η κοινωνία πρέπει να προχωρήσει. Εξάλλου οι συνολικοί θάνατοι στη Ελλάδα από τη γρίπη είναι πολύ λιγότεροι από τα θύματα των τροχαίων μιας ημέρας», επεσήμανε.

Το μήνυμα δε που έστειλε στους μαθητές είναι: «Γερή προσπάθεια. Τίποτε δε χαρίζεται στη ζωή. Όλα κατακτούνται. Η δική μου ζωή είναι πάντα μια διεκδίκηση προς ένα αποτέλεσμα. Συνεπώς, να μη παραιτούνται και να διεκδικούν… Και να μείνουν ελεύθεροι. Να μην μπουν σε αγκυλώσεις, σε παρωπίδες και σε ράγες».

Νομ. Πειραιά: Θωράκιση της εκπαιδευτικής κοινότητας από τη γρίπη Α

Αντισηπτικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται χωρίς νερό, καθώς και έντυπο υλικό για τη νέα γρίπη μοίρασαν σήμερα στους μαθητές κλιμάκια της Νομαρχίας Πειραιά.

Ο Νομάρχης Γιάννης Μίχας καθώς και κλιμάκια της Νομαρχίας αποτελούμενα από αντινομάρχες και ιατρούς της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας, επισκέφθηκαν σχολεία του Πειραιά, με αφορμή την έναρξης της σχολικής χρονιάς http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/09/11/1713792.htm .

«Όπως κάθε χρόνο αυτή την σημαντική ημέρα, τη γεμάτη όνειρα και στόχους κοινούς, την μοιραζόμαστε με τα παιδιά μας, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους. Ευχηθήκαμε στους μαθητές το νέο τους ταξίδι στη γνώση να είναι καλοτάξιδο. ΣΆ αυτό το ταξίδι, είμαστε πάντα συνοδοιπόροι τους», ανέφερε ο κ. Μίχας.

Σε ό,τι αφορά δε τη νέα γρίπη, σημείωσε πως η ενημερωτική καμπάνια της Νομαρχίας στόχο έχει την όσο το δυνατόν καλύτερη θωράκιση της εκπαιδευτικής κοινότητας από τη νόσο. «Με ψυχραιμία, με συνεργασία, σωστή οργάνωση και προετοιμασία, θα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την υγειονομική αυτή κρίση, όταν και εφόσον αυτή έρθει», τόνισε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή