Έκθεση σουηδικού ντιζάιν στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2009 11:37
A- A A+

Εγκαινιάστηκε χθες η έκθεση σουηδικού «ντιζάιν» Design S, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνουν η Σουηδική Πρεσβεία στην Αθήνα και το Ίδρυμα Ευγενίδου, με γενικό τίτλο: «Design S: Ποιότητα Ζωής στο Αστικό Περιβάλλον. Καινοτομία, υψηλή τεχνολογία, νέες ιδέες, με επίκεντρο την ανθρωπότητα και τη φύση».

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από τη διάδοχο του σουηδικού θρόνου πριγκίπισσα Βικτώρια, ενώ σχετικό χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του Ιδρύματος Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης και ο Σουηδός πρέσβης στην Αθήνα Χάκαν Μάλμκβιστ.

H έκθεση περιλαμβάνει όλα τα βραβευμένα αντικείμενα του ομώνυμου σουηδικού διαγωνισμού, που στόχο έχουν να αποδείξουν ότι στην καθημερινή μας ζωή μπορούμε να εντάξουμε αντικείμενα χρήσιμα και όμορφα, τα οποία σέβονται το περιβάλλον και τη φύση γενικότερα και επιτρέπουν τη δημιουργία μίας βιώσιμης κοινωνίας.

Το Βραβείο «Design S» αποτελεί το σημαντικότερο θεσμό στο χώρο του design στη Σουηδία. Την έκθεση, η οποία φιλοξενείται κάτω από τον ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού χαρακτήρα Παλαιό Θόλο του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, έχουν υποδεχθεί ήδη πολλές μεγάλες πόλεις, όπως η Νέα Υόρκη, η Ουάσιγκτον και το Αμβούργο, ενώ μετά την Αθήνα αναμένεται να φιλοξενηθεί στο Τόκιο.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν επίσης δύο ημερίδες με προσκεκλημένους από τη Σουηδία και την Ελλάδα. Στόχος των εκδηλώσεων είναι να αναπτυχθεί ένας εποικοδομητικός διάλογος ανάμεσα σε Σουηδούς και Έλληνες αρχιτέκτονες, διακοσμητές, σχεδιαστές, αλλά και τον κάθε πολίτη, ώστε να αναζητηθούν όμορφες και υλοποιήσιμες φόρμες, ιδέες και σχέδια προσανατολισμένα στη δημιουργία ενός βιώσιμου αστικού περιβάλλοντος και μιας ανθρώπινης αξιοπρεπούς καθημερινής πραγματικότητας.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στην Αθήνα με την ευκαιρία της ανάληψης από την Σουηδία της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό -με ελεύθερη είσοδο- από τις 11 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2009.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή