Γ. Παπανδρέου: Χρονίζοντα προβλήματα στη Β. Ελλάδα

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2009 12:47
A- A A+

Η φράση «ή αλλάζουμε και πάμε μπροστά ή βουλιάζουμε», ταιριάζει απόλυτα στη Θεσσαλονίκη και στη Μακεδονία, σημείωσε ο Γ. Παπανδρέου πριν από τη συνάντησή του με φορείς της πόλης και της Βόρειας Ελλάδας.

«Προβλήματα τα οποία είναι χρονίζοντα, έργα τα οποία επίσης παρουσιάζουν μεγάλη καθυστέρηση, μια αντίληψη ουσιαστικής έλλειψης σχεδίου, πελατειακές διευθετήσεις και χρήματα που σπαταλώνται αντί να επενδύονται με προοπτική, αυτή είναι η εικόνα, δυστυχώς, που δεν επιτρέπει στη χώρα μας να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της εποχής», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Γ. Παπανδρέου: Χρονίζοντα προβλήματα στη Β. Ελλάδα

Γ. Παπανδρέου: Χρονίζοντα προβλήματα στη Β. Ελλάδα

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για μια εικόνα που «δημιουργεί συνεχώς κρίση, όχι μόνο οικονομική αλλά θεσμών, αξιών, πολιτικής και στην κοινωνία μας, ανασφάλεια».

«Μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο ανασφάλειας, έλλειψης κανόνων σιγουριάς και σχεδίου, ούτε επενδύσεις μπορούμε να προσελκύσουμε, ούτε βεβαίως, να αναδείξουμε την πόλη της Θεσσαλονίκης, σε στρατηγικό σημείο για τη χώρα μας, για τα Βαλκάνια για την ευρύτερη περιοχή, που είναι βεβαίως στόχος όλων», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι «απαιτείται λοιπόν, ένα σχέδιο συνεκτικό, που έχει και το όραμα αλλά και το πρακτικό σκέλος και βεβαίως, μέσα σε αυτό το σχέδιο να δούμε τις συνεργασίες μας, το συντονισμό όλων των δυνάμεων, από το κράτος μέχρι τους παραγωγικούς και τους τοπικούς φορείς, όπου όλοι μας μπορούμε να συμβάλλουμε έχοντας και δικαιώματα, αλλά έχοντας και υποχρεώσεις».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή