Σ. Κόκκαλης: Ενωμένοι για την κατάκτηση των στόχων

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2009 13:38
ΑΠΕ-ΜΠΕ/INTIME SPORTS/ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ

A- A A+

Δεν υπάρχει μαύρη τρύπα στον Ολυμπιακό υπογράμμισε ο Σωκράτης Κόκκαλης, που τόνισε ότι έχει βάλει περισσότερα απο 200 εκατ. ευρώ στα 16 χρόνια της παρουσίας του.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έκανε λόγο για συντονισμένη προσπάθεια απαξίωσης των ερυθρολεύκων απο τα ΜΜΕ, ενώ (για πρώτη φορά) δεν δέχτηκε ερωτήσεις, εξηγώντας ότι δεν πρόκειται για συνέντευξη Τύπου, αλλά για παρουσίαση των νεοαποκτηθέντων! Τι είπε για τους στόχους, την αύξηση κεφαλαίου και την είσοδο Λαυρεντιάδη στην Καραϊσκάκης ΑΕ.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης αρχικά έκανε μια διευκρίνηση λέγοντας: «Σήμερα είναι η παρουσίαση των νέων παικτών του Ολυμπιακού και όχι συνέντευξη Τύπου όπως έχει ακουστεί. Η πολιτική μας έχει τρεις βασικούς άξονες. Πρωτον η απόκτηση παικτών εγνωσμένης αξίας που θα βοηθήσουν την ομάδα μας. Ο δεύτερος άξονας είναι ότι επιβραβεύουμε παλαιούς παίκτες με νέα συμβόλαια. Συνολικά ήταν 11 παίκτες αυτοί. Ο τρίτος στόχος μας είναι η ένταξη νέων ομάδων στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού από τις ακαδημίες. Συνολικά έχουμε κάνει 9 συμβόλαια. Συνεπώς είμαστε στους στόχους μας».

Σ. Κόκκαλης: Εχω βάλει 200 εκατ. ευρώ στον Ολυμπιακό

Σ. Κόκκαλης: Εχω βάλει 200 εκατ. ευρώ στον Ολυμπιακό

255 παίκτες- στόχοι γράφτηκαν!

Για τους παίκτες που ενδιαφέρθηκε το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός ανέφερε: «Ο Ολυμπιακός ασχολήθηκε με 9 παίκτες που δεν καταφέραμε να αποκτήσουμε για διάφορους λόγους, ενώ ακούστηκαν 255 παίκτες από το ΜΜΕ. Θα πρέπει να προσέχουν λίγο ώστε να μην υπάρχει τόσο μεγάλη παραπληροφόρηση για την ομάδα μας. Μπορεί να ήταν και εσκεμμένο όλο αυτό. Οι παίκτες που ενδιαφερθήκαμε είναι: ο Λέτο, ο οποίος δεν μας είχε πείσει ότι άξιζε τόσα χρήματα. Τελικά η Λίβερπουλ δεν ικανοποιήθηκε από την πρόταση μας και τον πούλησε στον Παναθηναϊκό.

c Επίσης δύο παίκτες της Ίντερ, ο Μαντσίνι, ο οποίος δεν ήθελε να έρθει στην Ελλάδα και ο Κουαρέσμα, Είχαμε ενδιαφερθεί για τον Νταγκουτίνοβιτς αλλά επιλέξαμε τελικά τον Μέλμπεργκ. Ενδιαφερθήκαμε για τον Τζιοβάνι Ντος Σάντος, αλλά και αυτός δεν ήθελε να έρθει. Τον Κάλστρομ δεν τον έδινε η Λιόν. Εξετάσαμε τη λύση Μπομπό αλλά η στάση της ομάδας του δεν ήταν σταθερή, ενώ στην πορεία φάνηκε ότι δεν έκανε γι αυτό που θέλαμε. Επίσης για τον Αλντιντόρ ο οποίος δεν ήθελε να έρθει στην Ελλάδα. Βρισκόμαστε σε συζητήσεις για Φερναντίνιο αλλά ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αυτό το θέμα».

Παράλληλα ο Σωκράτης Κόκκαλης είπε: «Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα της ομάδας του Ολυμπιακού είναι απολύτως ικανοποιητικά, βεβαίως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Ορισμένα αποτελέσματα που κρίθηκαν πολύ αυστηρά και από τους φιλάθλους μας και από τα ΜΜΕ είναι πράγματα όπου μπορούν να συμβούν λόγω συγκυριών. Ειδικά το αποτέλεσμα στην Κρήτη, δεν ευχαρίστησε κανένα, ωστόσο η ομάδα πήγε στην Κρήτη χωρίς 11 βασικούς της παίκτες.

Στόχοι

Οι στόχοι του Ολυμπιακού είναι ξεκάθαροι το πρωτάθλημα και το κύπελλο και μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Θέλω να σας ενημερώσω ότι εύκολες κληρώσεις δεν υπάρχουν. Πως να θεωρηθεί εύκολη μια κλήρωση με την πρωταθλήτρια Ολλανδίας και θεωρήθηκε εύκολη. Επίσης το Βέλγιο έχει ένα πρωτάθλημα που δεν είναι καθόλου υποδεέστερο και επίσης υπάρχουν κανόνες να παίζουν πολλοί ξένοι.

Ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να κάνει ότι καλύτερο μπορεί και σε αυτό θα προσπαθήσουμε. Ο Ολυμπιακός είναι μια ενότητα, οι φίλαθλοι, οι παίκτες, ο προπονητής και η διοίκηση. Μαζί ενωμένοι θα προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε τους στόχους μας. Υπάρχει μια συντονισμένη προσπάθεια απαξίωσης του Ολυμπιακού».

Για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Ο ισχυρός παράγοντας των «ερυθρόλευκων» επισήμανε: «Εμείς οι Ολυμπιακοί έχουμε την πίστη μας στον σύλλογο και αυτό που κοιτάμε είναι να κάνουμε το καλύτερο. Από κει και πέρα δύο θέματα που ήθελα να αναφέρω το θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και το ελάχιστο ποσό συμμετοχής 50.000 ευρώ. Δυστυχώς σε αυτή την πρόσκληση μας ανταποκρίθηκε μόνο ο κύριος Μαρινάκης τον οποίο ευχαριστώ όμως έγινε μια τελείως διαφορετική πρόταση και για αυτό δεν έγινε δεκτή. Στις 27 Αυγούστου κάναμε την δεύτερη προκήρυξη αύξησης Μ.Κ. και περιμένουμε να δούμε διότι η δεύτερη αύξηση δεν έχει όρο παραίτησης των παλιών μετόχων.

Πάνω απο 200 εκατ. έχω βάλει

Επειδή ακούω και διαβάζω ότι ο Κόκκαλης έχει βγάλει λεφτά από τον Ολυμπιακό πρέπει να σας πω ότι εδώ και 16 χρόνια η οικονομική μου συμβολή ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ και αυτά που γράφονται για μαύρες τρύπες να κοιτάξουν αυτοί μήπως έχουν μια μαύρη τρύπα. Στον Ολυμπιακό είναι όλα οικονομικά τακτοποιημένα. Κυρίως απευθύνομαι στον κόσμο του Ολυμπιακού πρέπει να τιμήσουν την φανέλα οι παίκτες, να ξεκινήσουμε όλοι μαζί και να σταματήσουμε από πολύ νωρίς να διαμαρτυρόμαστε από ορισμένα στοχευμένα δημοσιεύματα ή εκπομπές. Όπως σας είπα δεν είναι συν. Τύπου. Αφού δω μια σωστή αντιμετώπιση του Ολυμπιακού θα απαντήσω σε ορισμένες ερωτήσεις. Ο κόσμος, η διοίκηση και οι παίκτες θα σύρουν και φέτος την ομάδα, παρά ότι το καλοκαίρι έχουμε μάθει να ακούμε για τα επιτεύγματα που μας αναμένουν. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει δυσαρέσκεια στο πρωτάθλημα γιατί επί 13 χρόνια... το καταλαβαίνω έχει κάποια λογική. Εμείς σαν Ολυμπιακός με αισιοδοξία και μα πίστη να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις