«Συνάντηση Τζαζ» στη Θεσσαλονίκη

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2009 15:54
A- A A+

Εκατό μουσικοί από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Ρωσία, τη Γερμανία, την Ιταλία και τις ΗΠΑ θα συμμετάσχουν στις τουλάχιστον 20 συναυλίες, διαλέξεις και σεμινάρια της 7ης Συνάντησης Τζαζ και Δημιουργικής Μουσικής, η οποία θα πραγματοποιηθεί από αύριο έως τις 28 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Τη διοργάνωση συνυπογράφουν ο Σύλλογος Φίλων της Τζαζ και Δημιουργικής Μουσικής και το Κέντρο Πολιτισμού της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Γερμανικό Ινστιτούτο «Γκαίτε» και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο.

Τη Συνάντηση υποστηρίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοφώνων («EBU-UER»), που έχει εξασφαλίσει τη ζωντανή μετάδοση της συναυλίας των «Jazz Society» (18/9, 11 μ.μ.) από τα συνεργαζόμενα με αυτήν ραδιόφωνα.

Η αυλαία της 7ης Συνάντησης Τζαζ και Δημιουργικής Μουσικής θα ανοίξει αύριο στο πολιτιστικό κέντρο «Αλέξανδρος» με το «Τρίο Βαλκάνο».

Στη συνέχεια, οι συναυλίες θα μεταφερθούν στο «Μύλο», όπου θα εμφανιστούν σημαντικοί καλλιτέχνες, όπως η Σαβίνα Γιαννάτου με τον Κώστα Θεοδώρου (17/9, 9.30 μ.μ.), ο Θεοντόσι Σπάσοφ με τους «Bulgara» (20/9, 11 μ.μ.), ο Ίβο Παπάζωφ με τους «Wedding Band» (24/9, 9.30 μ.μ.) και ο Νίκολα Κόντε (25/9, 9.30 μ.μ.).

Το πρόγραμμα της Συνάντησης έχει εμπλουτιστεί για πρώτη φορά και με άλλες δράσεις, εκτός από τις συναυλίες: την ομιλία του Φραντσέσκο Μαρτινέλι με θέμα «Η τζαζ στην Ευρώπη» (20/9, 12 το μεσημέρι, πολιτιστικό κέντρο «Αλέξανδρος») και το σεμινάριο μπάσου με τον Γιώτη Κιουρτσόγλου (26/9, 7 μ.μ.).

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς