ΠΟΥ: Αποτελεσματικό το κλείσιμο των σχολείων μόνο στην αρχή μιας επιδημίας

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2009 16:24
A- A A+

Το κλείσιμο των σχολείων για να ανακοπεί η εξάπλωση της νέας γρίπης θα ήταν κατεξοχήν αποτελεσματικό αν η επιδημία βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, πριν καν προσβληθεί το 1% του πληθυσμού, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

«Η στιγμή που θα κλείσουν τα σχολεία είναι κρίσιμης σημασίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΟΥ και προστίθεται: «Τα πρότυπα των μελετών δείχνουν ότι το κλείσιμο των σχολείων έχει μεγαλύτερο όφελος όταν γίνεται πολύ νωρίς σε μία επιδημία, το ιδεώδες είναι να συμβεί πριν καν προσβληθεί το 1% του πληθυσμού».

Στις Βρυξέλλες η αρμόδια επίτροπος για θέματα υγείας Αντρούλα Βασιλείου δήλωσε σήμερα ότι είναι πολύ αισιόδοξη όσον αφορά την ημερομηνία διαθεσιμότητας του εμβολίου κατά του ιού της γρίπης Α.

Η επίτροπος προέβη στη δήλωση αυτή έχοντας στο πλευρό της εκπροσώπους των υπουργείων Υγείας των χωρών της G7 (ΗΠΑ, Βρετανίας, Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Ιαπωνίας και Καναδά) και του Μεξικού, με τους οποίους συναντήθηκε για την ανταλλαγή πληροφοριών με στόχο τον συντονισμό του αγώνα κατά της πανδημίας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή