Κ. Καραμανλής: Εκεταμένη ανανέωση σε πρόσωπα και δομές

Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2009 10:35
A- A A+

Ριζικές αλλαγές στα πρόσωπα, στη δομή και στη λειτουργία της κυβέρνησης προαναγγέλλει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», ενώ εμφανίζεται βέβαιος για νίκη της ΝΔ στις εκλογές.

Ο κ. Καραμανλής υπογραμμίζει την ανάγκη εκτεταμένης ανανέωσης στη σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου, με τη χρησιμοποίηση προσώπων καταξιωμένων στην κοινωνία, χωρίς κομματική ταυτότητα.

«Η εμπειρία μου πια μου λέει ότι χρειάζεται πολύ σημαντική, εκτεταμένη ανανέωση, και η δεξαμενή στελεχών δεν μπορεί να είναι αποκλειστικά ή σχεδόν αποκλειστικά η όποια κοινοβουλευτική ομάδα», σημειώνει.

«Να ξέρετε ότι τα ψηφοδέλτιά μας θα είναι γεμάτα από νέους ανθρώπους. Θα δείτε ότι θα κάνουμε μια ανανέωση, η οποία ξεπερνάει το 50% συνολικά.»

Κάνει επίσης λόγο για αυτονόμηση του υπουργείου Δημόσιας Διοίκησης, δημιουργία υπουργείων Περιβάλλοντος και Υποδομών και επανένωση των υπουργείων Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Εξηγώντας, τέλος, τους λόγους για τους οποίους κατέληξε στη «δύσκολη απόφαση» της προσφυγής στις κάλπες, ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι απαιτούνται άμεσα δύσκολες επιλογές και μέτρα, ενώ αποκλείει το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας.

Τάσσεται, παράλληλα, υπέρ της υιοθέτησης ενός εκλογικού συστήματος που θα προσιδιάζει στο γερμανικό μοντέλο, ενώ τονίζει ότι ακόμη και σε περίπτωση ήττας της Νέας Δημοκρατίας θα παραμείνει στην ηγεσία της «στον βαθμό που με θέλουν και αισθάνομαι χρήσιμος για τον τόπο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή