Ρωσία: 2,2 εκατ. δολ. στη Βενεζουέλα για την αγορά αρμάτων μάχης

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2009 05:30
A- A A+

Χρηματοδότηση ύψους 2,2 εκατ. δολ. προς την Βενεζουέλα για την αγορά ρωσικών αρμάτων μάχης ενέκρινε η Ρωσία, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες.

«Η ρωσική κυβέρνηση ενέκρινε την χρηματοδότηση 2,2 εκατ. δολ. (1,5 εκατ. ευρώ) για τις δαπάνες σε άρματα μάχης. Χάρη στην υποστήριξη του Ρώσου πρόεδρου και του πρωθυπουργού του η αγορά όπλων για την αύξηση της αμυντικής μας ικανότητας είναι βιώσιμη» δήλωσε ο κ. Τσάβες, κατά την διάρκεια της εβδομαδιαίας τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής εκπομπής του με τίτλο «Alo Presidente».

Ο ηγέτης της Βενεζουέλας ανέφερε την επικείμενη αγορά 92 θωρακισμένων τύπου T-72 για τον εκσυγχρονισμό των θωρακισμένων οχημάτων, ενώ τόνισε την πρόθεση του για την εγκατάσταση ενός ισχυρού αντιαεροπορικού συστήματος.

«Έχουμε ήδη υπογράψει την συμφωνία για αυτά τα μικρά άρματα. Με αυτούς τους πυραύλους θα είναι πολύ δύσκολο να έρθουν να μας βομβαρδίσουν. Αν ποτέ συμβεί αυτό θα ξέρουν ότι έχουμε εγκαταστήσει αυτά τα συστήματα» δήλωσε ο Ούγκο Τσάβες, αναφερόμενος στην αγορά ρωσικών πυραύλων με βεληνεκές 300 χιλιομέτρων από την Βενεζουέλα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή